Western Digital VelociRaptor

IcyTexx

Member
Ima tko kakvih iskustva?

Ja sam odustao od SSD-a jeru su definitivno preskupi, al su mi sad za oko zapela 2x150GB VelociRaptora u RAID0.

Qvejkić, oćemo se čut - možda možeš nabavit?

Imam ih ja, baš te, u Raidu0
Ako si zainteresiran možda ti ih prodam (račun, garancija) jer baš se mislim da možda pređem na SSD.

Ajd icy reci koja je razlika izmedu koristenih i nekoristenih? :D novi ti moze riknuti nakon tjedan dana,a stari ti moze raditi 10 godina (karikiram)

Hm, ne znam sad... Korišteni diskovi. Ovisi.

:)
Čega se bojiš, da sam ih zlostavljao?
Pa da i jesam imaš 5 godina garancije ako šta bude, ali ne brini se, nisam ih zlostavljao. Inače sam oprezan i nježan prema svim komponentama, diskovima posebno jer su najosjetljiviji :beer:

:)
Čega se bojiš, da sam ih zlostavljao?
Pa da i jesam imaš 5 godina garancije ako šta bude, ali ne brini se, nisam ih zlostavljao. Inače sam oprezan i nježan prema svim komponentama, diskovima posebno jer su najosjetljiviji :beer:

a prema grafickim karticama? :dance:

A sta ja znam... Da je SSD, ajde... Diskovi su osjetljivi. :P

A gle, gledao sam ja za 2xOCZ Vertex. Al ono...
Quake, jel mozes rec otp. cijenu 2x Vertexa?

Glupo mi je ako imam samo sistem gore, bez programa.

Također bi se riješio i ovih Maxtora i WD6400 i uzeo 2x1 ili 2x1.5 TB.

A sta ja znam... Da je SSD, ajde... Diskovi su osjetljivi. :P

A gle, gledao sam ja za 2xOCZ Vertex. Al ono...
Quake, jel mozes rec otp. cijenu 2x Vertexa?

Glupo mi je ako imam samo sistem gore, bez programa.

Također bi se riješio i ovih Maxtora i WD6400 i uzeo 2x1 ili 2x1.5 TB.

Novi 30gb jedan je oko 1200-1300kn

Sto bi te definitivno previse izaslo.

Ja i da ti nabavim raptor, sigurno nece biti jeftinije nego ovi neo ST-a. Jos uvijek ne vidim zasto ne bi uzeo jer su polovni :S i jos s 5 godina garancije....

1000kn kod nas raptor 150gb i 1200-1300kn 30gb vertex. Znaci skuplji su za nekih 600kn recimo, a performanse necu spominjati

jes ti zdrav, raptor kosta 200E, a SSD disk od 32gb 100-tinjak E, 64gb za system sasvim dosta, a leti

Ja i da ti nabavim raptor, sigurno nece biti jeftinije nego ovi neo ST-a. Jos uvijek ne vidim zasto ne bi uzeo jer su polovni :S i jos s 5 godina garancije....

1000kn kod nas raptor 150gb i 1200-1300kn 30gb vertex. Znaci skuplji su za nekih 600kn recimo, a performanse necu spominjati

Onda bi uzeo od Nea.
I šta, 300GB Raptora vs. 60 GB Vertexa.

Vertexi imaju dosta za Windowse i stisnem par Adobeovih programa i to je to. I koja bi onda brzina bila kad bi sve ostale aplikacije imao na sporijim diskovima?

icy nece ti brze radit obrada videa ako su samo adobeove aplikacije instalirane na bržim diskovima, brzina pristupa ostaje ista ako su podaci s kojima radis na "obicnim" hdd

Windowsi zauzimaju oko 8gb MAX i imas jos 20gb za programe :S Ne znam sta koristis, ali mislim da bi ti to trebalo biti dovoljno....

Back