Redizajn postojećeg i izrada homemade pota

Optik

Member
Dijelovi odneseni kod mestra, on ce spojiti cijev i bazu sa srebrom. Ujedno ce se napraviti cijev za Bulletov POT od bakra, prava poslastica, nema sta :)

Po dijelove idemo u utorak najvjerovatnije :wee:

EDIT1:

POT je danas preuzet i odma odnesen na poliranje :)

Nakon toga mi ostaje onaj tezi dio-montaza. Nisam jos siguran kako ce ici no budem smislio vec nesto ;)

Cijev od Bulletovog pot-a bi trebala sutra biti gotova pa se nadam skorim rezultatima :)

EDIT2:

Preuzeta i bakrena cijev za bulletov pot i sve zajedno je sada na poliranju :)
Nadam se da ce u petak biti jedan, a u ponedjeljak drugi pot gotov. Nakon toga plaksi drzac i to je to :)

Killed mi je zdilao izolacije punu kutiju :pajdo:

EDIT3 : Slike ubrzo :)

cekamo slike :D

Kazem, bit ce prvom prilikom. Uspjeli smo sarafe kupit, stvarno koja pegla...za nevjerovat.

Danas sam vidio ovaj jefitni pot, izgleda predobro a nije jos obradjeno sa finom pastom i polirkom (stroj), nego sve rucno :)
Izgledat ce za 10, performanse su ovoga puta u drugom planu :D

@maX- metak dobavlja one najblesavije ballistixe, prve serije + svijetle k'o betlehem, bit ce ugodno Bozicno okruzenje ;)

Eto dosla i bakrena cijev sa poliranja, lose je vrijeme vanka a ovo je slikavano pod losim svjetlom. Prvom prilikom bolje slike :)

Lijepo, a di je onaj cijeli hom mejd pot? Di je nabavio toliku bakrenu cijev?
I šta mislite koliku će te manju temperaturu od -196 dobit sa bakrenom cijevi? Ta cijev dolazi do izražaja ako radite s ledom, a sa ln2 možda, i tako ln2 nije previše prelazio iz bakrenog dijela.

Trebate napraviti neki pot kao što ima bulletov prijatelj gianni!

Lijepo, a di je onaj cijeli hom mejd pot? Di je nabavio toliku bakrenu cijev?

Home made pot je na poliranju i zavrsnom doradjivanju. Kod mene dolazi u ponedjeljak i na meni ostaje jos srediti montazu i neke sitnice.
Vezano za cijev, to mi je jedan prijatelj sredio, imam jos jednu koja stoji u pripremi :) Sretno spremljena u kutiji sa silnom izolacijom negdje u mom podrumu.
I šta mislite koliku će te manju temperaturu od -196 dobit sa bakrenom cijevi? Ta cijev dolazi do izražaja ako radite s ledom, a sa ln2 možda, i tako ln2 nije previše prelazio iz bakrenog dijela.
Manje temperature se ne ocekivaju, niti se moze ici na temperaturu tekuceg dusika. To je jasno. Problem potova, i ono sto jedan od drugog cine boljeg jesu oscilacije.

Trebate napraviti neki pot kao što ima bulletov prijatelj gianni!

Imas viska para? :)

Šta nekažeš, i tako djelim okolo kome treba :D
Di ste nabavili cijev za pot? Koliko po metru?

Di ste nabavili cijev za pot? Koliko po metru?

Kazem, prijatelj koji radi u jednom skladistu mi je donio jedan "visak". Cijev je bila kakvih 30cm i otkinuli smo je na pola.
Ona bi se trebala moc kupiti u ducanima gdje ima kupit cijevi za vodu i slicnog materijala, logicno :D

1m ~ 250kn ako se ne varam, kako mi je on rekao.

Evo, vratio se sa puta, kolega je donio tijekom mog putovanja. Izolacija spremna, sad jos ovih dana napraviti mounting kit.

Sljedeci session proba :)

:pajdo:

da, a sta ce nalijevat unutra? dobit ce opet litru LN2 (ako ce dobit) i nece stic niti procesor ohladit ispod 0? :D

Danas krenuo u realizaciju ostatka...kad opet problemi. Ovoga puta su to problemi sa sarafina, pokazali su se predebelima. Nazalost, pojma nemam gdje cu moc kupit ove sarafe koji meni trebaju (jer su mi u zeljezari rekli da oni tanje od ovoga nemaju, a opet te duljine).
Mounting kit je zavrsen, jos ga samo treba malo opiturat i to je to. Nadam se da cu tokom ovog tjedna i to rijesit.

Srecom, razmaka izmedju mounting kitova ima taman tako da problema po tom pitanju nece bit (napokon nesto :D )

Back