Poliranje K6 procesora

benko

Member
odlucio sam se za vjezbu ispolirat amd k6 prcesor,medutim grebo sam malo povrsinu i nisam uspio doc do bakrenog sloja.

dali je moguce da oni nemaju bakreni sloj??

evo i slika

i390020_IMAGE014.jpg

i390019_IMAGE013.jpg

Vrlo vjerojatno da imaju aluminijski. Mogao si još neki stariji procesor probat :D

@edit A i slabo si to zadero, malo žešće treba :D

eo ja sam jednog pentium 4 sada prbao i treba skinuti dosta materijala da se dođe do bakra.

dosta su loše slike al opet se vidi

No ja se nebi igrao s proceosrom.

Last edited:
pa ovoga ak unistim nikom nista ali ak quada unistim......

pa ovoga ak unistim nikom nista ali ak quada unistim......

ma nemreš ništ uništit poliranjem.
Ok ak ideš "polirat" brusilicom možda :mrtav:
Možeš ga samo krivo polirat pa ti nebude ravan i hladnjak ne sjeda kak treba na proc

Neznam odkud ti uopće ideja da tako grebeš po procesoru al samo se nadam da to nije neka tvoja metoda da ispoliraš i kvada. Kao što Pupo reče, moguće da imaju samo AL dio... Radije napiši svoj postupak poliranja pa te ispravimo gdje griješiš u svojoj teoriji, jer kako si krenuo.. neće na dobro :D

Pa nije valjda glupav da je išao tako polirat, to je samo htio vidjeti materijali!

ja sam samo povuko sa serafcigerom par puta jer mi tata reko da uopce nemaju cu dio ja naravno njemu nisam vjerovo pa sam pogledo, ali izgleda zajebo sam se

nije,nije ali idemu poliranje i hardvarske stvari-bivsi mehanicar,limar...

lappani Q6600
1.jpg

2.jpg

beforeandafter.png

sta je ovo,vide mu se i jezgre.

nes sam cito da kad bi na i7maknuo HS da mozes bacit procu

Upravo tako, pođeš li skidat HS povuć ćeš i jezgre za njim. Mada mislim da je netko uspio dići.. naravno, uz mukotrpno i oprezno poliranje.

Upravo tako, pođeš li skidat HS povuć ćeš i jezgre za njim. Mada mislim da je netko uspio dići.. naravno, uz mukotrpno i oprezno poliranje.

Nije dignut već uklonjen, zato su ga i uspjeli maknut!

sta da onda probam ispolirat ovo,barem da poravnam AL sloj??

daj mi recite dok polirate jer vucete sam u jednom smjeru ili idete gore-dole?

Last edited:
molio bih vas da ukratko opisete postupak poliranja, naime gledao sam par videa i nigdje nisu namocili bruspapir(ili sta vec treba namocit) a znam da mi je netko nes prico da treba namocit radi manjeg trenja.

Ne treba ga namociti... Treba samo kada se polira,znaci za ono finije,ali to samo ako hoces zrcalo od hladnjaka

Back