Matsonic MS8308E - driveri

Na tom 16GB USB-u napraviš 4GB FAT32 particiju i to je to za Linux. Kasnije formatiraš cijeli USB i opet imaš svih 16GB. Memtest može bacati greške u slučaju da su latencije prežestoke, napon previsok, neki čudan dijeljitelj i tome slično. Zato sam spomenul Clear CMOS i šaltanje po DIMM-ovima - da ne kupuješ memoriju, ako ne trebaš.

Na tom 16GB USB-u napraviš 4GB FAT32 particiju i to je to za Linux. Kasnije formatiraš cijeli USB i opet imaš svih 16GB. Memtest može bacati greške u slučaju da su latencije prežestoke, napon previsok, neki čudan dijeljitelj i tome slično. Zato sam spomenul Clear CMOS i šaltanje po DIMM-ovima - da ne kupuješ memoriju, ako ne trebaš.
Onda cu tako i napraviti, koju mi distru preporucate s obzirom na godiste kompa ? (novi ubuntu ne radi, probao..)

Linux Mint 14 XFCE, a možeš i stariji Mint 9, Ubuntu 10.10 ili neku treću. Ne treba ti (uvijek) najnovija za isprobavanje potencijalno oštećenog hardvera.

Linux Mint 14 XFCE, a možeš i stariji Mint 9, Ubuntu 10.10/11.10 ili neku treću. Ne treba ti (uvijek) najnovija za isprobavanje potencijalno oštećenog hardvera.

Uff, mogao si nesto teze preporuciti :P

Budem stavio Ubutnu 08.04, ipak 512 MB SD-RAM-a i 1.6GHz cpu :D

EDIT kako je moguce da je distra sa XFCE suceljem teza od one s GNOME ?

Pa procesor i memorija nisu problem za ovo kaj sam spomenul, jedino ako je neka superšrot grafička, pa se sve vuče ko krepana mačka.:)

Jos kad bi ova ploca podrzavala USB bootanje :/

Imam samo USB-FDD opciju, no na tome ne prepoznaje....

Onda ti ne preostaje ništa drugo nego instalirati Linux na disk... najbolje bi bilo kad bi mogao posuditi od nekoga tu memoriju da nemoraš uzimati.

A kad nema nitko vise SD RAM-e.....

Jaoo, matsonic. Moja prva ploča :suicide: Nabavi bilo što drugo za 50kn, neisplati se gubit živce, vjeruj

Evo novi Sd-rami ali ista stvar...

EDIT: zanimljivo, memtest bez greske sada !

Ajmo prijedlozi, baciti cijeli komp ili stavit novu plocu ?

Koliko sam gledao postoje te Socket A ploce sa DDR memorijom(ako da, dali ce raditi s postojceim procesorom [Athlon XP 2000+] jer koliko ja znam tada jos nije bio mem kontroler u samom procesoru) ?

Kontroler nema veze s tim, bitno je samo da nađeš ploču koja podržava tvoj procesor. Svaka nForce2 ili VIA KTxxx bi trebala, jer memorijski kontroler je u to vrijeme još uvijek bil integriran u sam čipset. Abit, DFI, Soltek, EPoX i Chaintech su imali dosta popularnih Socket A modela, pa provjeri da li se danas nudi kaj rabljeno za sitne novce. Naravno, ako se pokaže neisplativim - najjadniji moderan Celeron G ili AMD APU je miljama ispred.:)

Back