Koji monitor?

Ne znam, ja sebi ne bih kupovao nešto takvo.

Ako misliš gledati TV program iz kreveta, ili iz neke pozicije koja je dosta niža od LCD-a, onda ce ti probleme stvarati loš kut gledanja.

Vidi sa destrojerom da ti poslika ili veli dojmove oko kuta gledanja iz niže perspektive, ja osobno nisam vidio niti jedna TN LCD da ima zadovoljavajući vertikalni kut gledanja - odozdo.

Last edited:
ja gledam nekad utakmice iz kreveta ili igram PES (vjerujem da i tebi za to treba)...i ako si nize od lcd slika je strava tamna i ne valja nista, i ako nije digitalna, stvarno je losa...racunaj ako hoces digit. da ces morat jos dat love za onaj mpeg4 nešto

E to mi je bitno, tako reci... A onda mi ne preostaje nista drugo nego uzeti neki USB tuner, posto u komp ne mislim to stavljati zbog OC-a, a Asus Eee nema mogucnosti prosirenja osim USB-a...

ma kakvi bakarači usb tuneri, ja se ne mogu navic gledat tv program na bilo cemu osim tv-a,kad sam doma sklopim pakt s mamom i sestrom da me puste na miru ako igra barca, da gledam tv u boravku i to je to :D
EDIT: stara inace voli sport pa onda stari i ja nemamo problema nikad :D

Stvar je u tome sto bi mi monitor bio na zidu s nosacem, tako da ne bih imao problema s kutom gledanja jer je sve podesivo... U sobi def. moram imati tv, tako da ili ostaje USB neki tuner ili taj Samsung

Jel itko prati situaciju s monitorima?
Ovaj moj je, ima bit, pred izdah. Kad god se zacrni ekran (ulaz u igre, gašenje pa paljenje, sleep, restart..) treba ga iskopčat iz struje i pričekat koji sec pa uključit da bi dobio sliku. Ili je lampa pošla (jer se vidi jako jako slabo da je monitor ipak upaljen) ili će riknut cijeli monitor brzo..
Garancija je naravno istekla tako da ništa od reklamacije.
Probao sve što se probat da, na kraju krajeva i na drugom PC-u i ista stvar se događa.

Uzeo bi si nešto 22-24". Ne igram ali počeo sam dosta radit u PSu, web programiranje itd. pa neka se nađe. Najsretniji bi bio kad bi uzeo nešto polovno da ne moram davat 1500kn+ za novi pa me zanimaju samo prijedlozi da znam šta gledat.

Do ~1.500 kn imaš novi Dell U2212HM, U2312HM ili LG IPS231P. e-IPS matrice nisu savršene, ali bez obzira na boljke ipak su miljama ispred TN monitora. Od rabljenog Dell U2412M (~2.000 kn je novi) ili HP ZR2240w (~1.800 kn je novi), ali da su u iznimno dobrom i očuvanom stanju i da ih (ko i nove) imaš mogućnost isprobati prije kupnje. Neovisno o tome kaj si počel puno raditi u PS-u, ako se s tim ne baviš profesionalno - svaki od ovih monitora bude dobar za tvoje potrebe.​

Pod onim "nešto polovno da ne moram davat 1500kn+ za novi" sam mislio na to da bi htio naći nešto polovno za kojih 700-1000kn da ne bi trebao uzimat isto to samo novo :D

Hvala na prijedlozima :frend:

Po simptomima koje si opisao mislim da bi trebao zamijeniti kondenzatore na monitoru. A u vezi prijedloga da se nadovežem na McG-a, ja bih snimao Dellove U2312HM koji odlaze po 1000kn polovni. Isplati se čekati i eventualno skupiti "koju kunu" više za njega.

Pod onim "nešto polovno da ne moram davat 1500kn+ za novi" sam mislio na to da bi htio naći nešto polovno za kojih 700-1000kn da ne bi trebao uzimat isto to samo novo :D
Jasno, onda za sve ove (nove) spomenute monitore provjeriš da li se nude rabljeni, za koje novce, u kakvom su stanju i kolko garancije imaju.

Nisam još uzeo monitor ali sam vidio dobru ponudu na eKupi za Asusa. Najradije bi i ja DELLa ali mislim da ako mi se ovaj ne dopadne, opet ga mogu prodat za istu lovu za koliko sam ga i kupio ali najprije da vidim ima li ekipa kakav prigovor na isti model? :)

Last edited:
Ne znam baš nešto o tom monitoru, no ako ti nije bitno podešavanje po visini, to je dobar izbor za tu cijenu.

EDIT: sad vidim da je u pitanju izložbeni model za 1000kn - kupuj! :D

Uplatih lovu taman prije 30min haha...
Ako i ne bude odgovaro, lako ga prodam za istu lovu. Garancija je 60mj. tako da nije frka :)

Ma super deal, nadam se da ćeš bit zadovoljan i da se nećeš trebati zezati s prodajom i ostalim.

Ma svakako. Za te pare se treba potruditi naći pristojnog TN-ca, a kamoli IPS-aša :D

Svakako napravi mali osvrt i par fotki okini dok ti stigne ;)

Stigo je jutros i sad uživam učeći na njemu :suicide:
Možda sutra stignem opalit koju sliku ali prvi dojam je.. DRUGAČIJE :victory:

Oho, brzinski je došao :D Super :)

Back