Koje napajanje kupiti?

po momo misljenu odi na fortona.

po momo misljenu odi na fortona.

Potpis.(ako još nisi nabavio PSU)
Imao sam i Chiefa i Fortrona i to u isto vrijeme i mogu reći da je Fortron tiši u prosječnome radu.
Ne mogu sada to dokazati, ali oba su pogonila istu s939 konfu, radio sam sa oba svašta (od bencha do surfa&natrag :D ), ni sa jednim problema u tome rangu, ali mislim da je Fortron ipak tiši...
Eto.

Nisam još uzeo napajanje, hvala na savjetu, primljeno na znanje ;)

ja mislim da je i forton efikasniji te da isporucuje bolje napone ;)

a eto mislim ne kazem 100% ali kolko se sjecam forton je bio bolji od chiefteca, trebo bi malo prelistat stare bug-ove vidi-e pa da vidim tocno

Da ne otvaram novu temu, pa cu se razy-u ubaciti u razgovor :p

Treba mi novo napajanje. Mora imati 2x8pin EPS. Sta preporucate? Znam samo da Revolution dolazi s 2x8pin EPS, nove revizije Corsair HX1000W mozda?

Da ne otvaram novu temu, pa cu se razy-u ubaciti u razgovor :p

Treba mi novo napajanje. Mora imati 2x8pin EPS. Sta preporucate? Znam samo da Revolution dolazi s 2x8pin EPS, nove revizije Corsair HX1000W mozda?

Ne treba ti 2x8 pin eps, imaš napajanja za solidne pare kaj imaju 8pin eps i 4 pin +12V...kao i moj Strider. Sve što trebaš je iskoristiti adapter i biti ce ti isto kao da imaš psu sa 2x 8 pin. Jer da se razumjemo, sa adapterom se ništa ne gubi od potencijalne snage, provjereno na više specializiranih foruma. Samo što moraš paziti ako nekim slučajem ima OCP iliti virtualne railove, da nebi konekotri na istom railu...ili čak da ima dva raila u stvarnosti. Ali ima i onih adaptera sa molexa na EPS....al treba dobro potražiti.

Jedan kolega je kupio takav nepotreban PSU sa 2x EPS (jer je trebao za skulltraill ili kako se piše) pa je kupio (firma doduše) 1000W Silverstone Olympiu. :D ... i naknadno je shvatio da sve radi sa jednim konektorom. :D

I još jedna info...EPS "daje" preko 350W struje, pa je za nepovjerovati kaj će dva EPS-a na ploči.... :D ... možda na 6 gigi ždere i više taj i sevn... :D

Zakomplicirao sam, ugl, potraži napajanja sa 4 i 8 pinskim konektorom za CPU...ima ih dosta a meni se neda sada tražiti. :drunk:

Znam da nije potrebno, moze 8pin+4pin cak moze i samo jedan 8 pinski, ali je pozeljno 2x8. Ovaj moj hx620w ima 8+4... Isto tako skoro nemoguce je nabaviti adapter... A opet ploca pod ln2, D0 i7 i lako se popne potrosnja, evo konkretno citat:
[FONT=verdana,geneva]Just in behind the back panel we spot not one, but two 8-pin power feeds for the processor. Of course using two is not mandatory but should your PSU support it, hook up two or even a 8-pin and 4-pin connector (fits fine). This way you can take up-to 600 Watts of current towards your processor. Excessive you ask? Yes Sir. But taking a Core i7 over 5 GHz can already result into a power draw of 400 Watts. So I ask again ... excessive ?[/FONT]

[FONT=verdana,geneva][/FONT] Zanima me odg na pitanje :D
[FONT=verdana,geneva][/FONT]

@gil: ja i dalje tvrdim da nema adaptera :D to ne mogu nabaviti

Bude onda neki ener, razmisljao sam i on hx1000w,ali nema 2x8pin EPS...

Tek sada vidim da HX 1000 ima dva komada.

there are a pair of EPS12V 8-pin CPU connectors (both of which have a 4+4 pin layout) for anyone using a dual-CPU system.
Link
A malo teža perverzija bi bila uspoređivati napajanja u toj klasi... tako da ener ili ovo - svejedno.

Back