Kako instalirati OS sa USB sticka?

benko

Member
naime kupio sam win7 beta sa ms starnice os ali ga ne zelim przit na dvd,vidio sam negdje da se moze instalirat sa usb-a samo neznam kako.
ploca podrzava boot sa usb-a samo neznam sta odabrat za boot.
imam ponudeno: usb-cdrom,usb-fdd,usb-hdd.
usb je 16gb formatiran u ntfs(mozda treba fat32)?

Last edited by a moderator:
imo sam rw dvd-e,nakon 5-og przenja mozes ga bacit.

naso sam metodu sam mi ne prepoznaje usb,neznam zasto vjerojatno zbog toga sto imam u3 na njemu

ne prepozbaje mi usb,mozda zato sta je 16gb?

ma jesam vec odavna sprzio dvd ali bi volio da mi radi ovo prek usb-a....

Isto pitanje zasto si ti uzeo RE II kada imas puno boljih ploca za manje pare... Isto tako i on, jer bi on to volio, to mu se svida. Koliko je to pametno, druga prica

GB ti definitivno nisam preporucio kao plocu za manje novca, a bolju. :) znas i sam da to sto te potrefilo dvije neispravne ploce su cista slucajnost.. I s RE II ti se to moglo dogoditi... a DFI je bar 500kn jos jeftinija od te dvije, a pojede ih :D

GB ti definitivno nisam preporucio kao plocu za manje novca, a bolju. :) znas i sam da to sto te potrefilo dvije neispravne ploce su cista slucajnost.. I s RE II ti se to moglo dogoditi... a DFI je bar 500kn jos jeftinija od te dvije, a pojede ih :D

Iskreno, DFI bi uzeo prije bilo kojeg drugog proizvođača (samo dobra iskustva sa UT P35 T2R), al zamisli da mi se slučajno desilo to sa DFI kao što se desilo sa GB? Ili da je ubije munja kao staru DFI P-35? Trebao bi tjednima čekat da dođe, tjednima da ode, tjednima da riješe i tjednima da se vrati.
Nisam želio toliko riskirati...

ovaj prvi link cu probat,a drugi link tu metodu sam probo skopiraj sve na usb i probaj bootat medutim nejde,dalje u tutorialu pisu upute od diskparta ali to kod mene ne radi(jednostavno kad zadam chack disk ne vidi ga).

a zasto to zelim? pa u zadnje vrijeme puno buildova izlazi(vista sp2,win7) a i instalacija je brza sa usb-a.

a u vezi ploca mislim da si trebo ic na DFI.......

Kaj nije ti onda lakše (ako već imaš volju i želju za isprobavanjem raznih operativnih sustava) složiti virtualnu mašinu i onda instalirati svaki OS koji te zanima?

ovaj prvi link cu probat,a drugi link tu metodu sam probo skopiraj sve na usb i probaj bootat medutim nejde,dalje u tutorialu pisu upute od diskparta ali to kod mene ne radi(jednostavno kad zadam chack disk ne vidi ga).

a zasto to zelim? pa u zadnje vrijeme puno buildova izlazi(vista sp2,win7) a i instalacija je brza sa usb-a.

a u vezi ploca mislim da si trebo ic na DFI.......

Vjerujem da bi ti trebao radit ovaj prvi link.

A u vezi ploča, ona je bila izvana i toliko nisam htio riskirat. Točka.
Još je ni nema u HR btw...

Kaj nije ti onda lakše (ako već imaš volju i želju za isprobavanjem raznih operativnih sustava) složiti virtualnu mašinu i onda instalirati svaki OS koji te zanima?

Uuu, tog se nisam ni sjetil.
Benko, nabavi si VMware ak ga već nemaš. Na njega možeš i MAC OS lupit.

virtual machine ne dolazi u obzir,osim sta je sporije to vise sluzi za probu(ne neka detaljnija istrazivanja) na par sati,ja drzim te nove os-ove dok ne izade novi build(nemam ni dual boot) tako da od toga nis

a puknuo sam ja i mack na ovaj pc bez virtual machine ;)

problem rijesen :D

Back