eBay / inozemna kupovina - tips and tricks

Ja jutros isto dobio papiric :)) pop. sam... Ne kuzim kako neke stvari, cak i duplo vece dimenzije, prolaze na carini, dok neke podosta manje ne prolaze... Ali sva sreca pa sam racunao na ovu carinu, tako da i nisam nesto posebno iznenaden

LoL :D

Bullet, kaj si trebo? Trebo si me na mob nazvat, nisam bio na kompu do sad.

Ma ajde, šta te imam zvat. Trebaš mi na kompu :D
Trebalo bi mi izvuć račun iz banke jer onim kretenima paypal uplata nije pokriće :s

Bojim se da bi ti mogli naplatiti punu carinu... Problem je sto nemas dokaza da je to sto si narucio, placeno s tim racunom...
Evo kako je kod mene paypal racun

Ovako vidiš jer je to kupljeno preko eBaya, tako da piše i broj itema, kao i puno ime istog. A on neće moći ni sa ispisom iz banke dokazati više od ovog što meni piše na potvrdi uplate. Tj, meni na računu stoji ovako "PAYPAL *CELINECHADW" ...što je praktički ništa...

Zato i kazem da ce mu vjerojatno naplatiti punu carinu, jer se ne vidi sta je placeno niti adresa slanja... Ja sam se nekoliko puta opekao, pa sada placam na ovaj nacin...

Bio sam kod one babe u carinarnici i kaže mi da joj samo treba paypal račun. Ono što si mi dao,kaže, nije nikakvo pokriće jer se vidi samo ime, iznos a nema nikakvog predmeta odnosno ne piše što je u pitanju. Carina će me izaći 22% odnosno plaćam samo PDV.

Ajde ako ti onda nije problem, tj ako postoji drugačije nešto od onoga što si mi poslao, napravi SS pa pošalji. Poslao sam i onom liku od kojeg sam ju kupio da mi pošalje to ali svejedno, ako nađeš nešto takvo, cibni na PM. Ae pliiz :D

Hm...nešto drugačije od one potvrde nema, no pogledat ću.

P.S. i glasuj tamo na anketi.

Ono sto si platio si trebao navesti kao naslov placanja, a to se vidi kod iznosa. Nesto drugo neces moci dobiti...

Imam problem. Logitech mi je poslao MX revolution miša kao zamjenu za starog koji ne radi, i sada sam dobio poziv od neke dostavne tvrtke da moram platiti 50 eura troškova carine? Logitech je naglasio da ce miš doći besplatno po mene.

Može help?

Kako mi ovaj ebay ide na qrac, tek sam sad to otkrio i imam 0 kupovina, i iz Hrv. sam, to im je tamo kao neka šifra za "šugav si".

Nadjem HX520 za 40$, i prvo lik kaže poštarina je oko 30$, onda kaže ipak je 40$, onda opet dodje pa kaže bit će ekstremno velika poštarina, bolje da ti odustaneš od toga.

Jebote baš smo jadni. Kad ćemo u EU možda se bar nešto poboljša?!?

Imam problem. Logitech mi je poslao MX revolution miša kao zamjenu za starog koji ne radi, i sada sam dobio poziv od neke dostavne tvrtke da moram platiti 50 eura troškova carine? Logitech je naglasio da ce miš doći besplatno po mene.

Može help?

I kako je na kraju završilo s ovim? Jesi morao platiti carinu?

Kako mi ovaj ebay ide na qrac, tek sam sad to otkrio i imam 0 kupovina, i iz Hrv. sam, to im je tamo kao neka šifra za "žugav si".

Nadjem HX520 za 40$, i prvo lik kaže poštarina je oko 30$, onda kaže ipak je 40$, onda opet dodje pa kaže bit će ekstremno velika poštarina, bolje da ti odustaneš od toga.

Jebote baš smo jadni. Kad ćemo u EU možda se bar nešto poboljša?!?

I na kraju nisi uzeo PSU ipak? Lik muljači, možda je očekivao da će dobiti veći bid-price pa sad baca krafne....

I kako je na kraju završilo s ovim? Jesi morao platiti carinu?

Ne. Došla dostava i na ruke dala paket bez da sam išta morao potisati. Ali u papirima se vidi da su oderali logitech za 430kn.

carinsko posredovanje - 183kn
bankovna garancija - 2.85kn
manipulativni troškovi - 18.30kn
PDV na ocarinjenu robu - 233.67kn

Ukupno: 437,79kn.

Back