Evo kak ja obično radim.
1: Ako naprimjer nešto kupim, u kojem roku se to mora platiti.
Ja kliknem na pay now odma poslje aukcije. A ak nemaš para svaki prodavač ti navede kolko te dugo čeka. Obično oko tri dana.
2: Ako ne piše koliko košta pošta, kako da to saznam?
Obično ti piše s kojom poštom šalje. Pa pogledaš na sajtu te pošte. Ali najbolje je da pitaš.
3: Ako ne piše da šalje za Hrvatsku, kako da ga nagovorim?

Ako je neki jači seller i u opisu napi?e da ne šalje u inozemstvo nemoj se ni truditi. Ako je neki manji i nema puno bidova onda bi mogel popustiti ak mu ponudiš više para.
4: Ako je švabo u pitanju, jel mu se mogu obratiti na engleskom?
Na ebay.de nisam imal problema s engleskim. Uvjek sam im pisal na engleskom a odgovori su dolazili nekad na engleskom a nekad na njemačkom. Dodaj u poruku translate.google.com.
Moja zapažanja:
Ako te nešt jako zanima onda prati zadnjih 5 min aukcije. Nekad se zna dogoditi da u zadnjih minutu cjena skoči i više od duplo. Neki spretni kupci daju ponude 2 sekunde prije isteka. Na takvim aukcijama ja čekam do zadnjih 15 sekundi i onda dam ponudu. Ta ponuda sjedne negdje 8 do 3 sekundi prije isteka pa je ovi spretni ne skuže pa ak ponude manje nego ja, ja dobim aukciju.
Na ebay.de dosta prodavača ne prima paypal pa na to treba jako paziti. Ja sam jedanput slučajno kupil a lik nije imal paypal i bilo je jako puno gnjavaže. Dal mi je svoj broj na koji da platim ali mi je banka nakon tjedan dana vratila novce s obrazloženjem da u inozemstvo nemogu platiti novce fizičkoj osobi nego samo pravnoj osobi. Na kraju si je on nabavil paypal i tak sam mu platil.