Announcement

Collapse
No announcement yet.

OVP, OCP, vGPU, vMEM... u teoriji?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejan_bin_laden
    Registered User
    • Mar 2009
    • 65

OVP, OCP, vGPU, vMEM... u teoriji?

mislim da nisam jedini koji nerazumijem tocno sve modove kad se koji radi i cem koji sluzi... malo sam googlo i wikipediu gledo al nema nista konkretno... ok za ovp i ocp mi je nesto jasnije al ako bih netko mogao u detalje kada,kako i sta.

dobit ce od mene
  • Quake
    Registered User
    • Aug 2008
    • 289

vGPU - voltaza glavnog cipa ili ti GPU-a, tj. tim modom mozes povecavati voltazu GPU-a
    vMEM - voltaza memorije (ima vise vrste vMEM moda)
    OVP - ne dopusta koristenje prevelike voltaze, recimo kada stavis 1.8v on se odmah ugasi, tj. zablokira
    OCP - ukoliko regulacija napona koristi previse struje, graficka se takoder zablokira. Recimo AKO SE NE VARAM 5870 ima 20A po fazi, dok tim modom svaka faza moze progurati 50A

EDIT:

Evo jos neki nazivi koji se mogu koristiti
    VCore: Voltaza procesora, uglavnom. Moze se koristiti i kao voltaza GPU-a, ali jako rijetko
    VDD: Voltaza northbridge cipa
    VDDQ: Voltaza za izlaznu voltazu memorijski cipova
    VTT: Mislim da je VTT svima jasno. Koristi se kod procesora, posebice i7
    VDDR, VDimm: Voltaza memorije koja ide na maticnu plocu, uglavnom DDR memorije​

Comment

• dejan_bin_laden
      Registered User
      • Mar 2009
      • 65

Svaka cast
      da vidim jesam dobro shvatio znaci nevrjedi radit vgpu ako nemM ovp ??​

Comment

• Razer
        Registered User
        • Aug 2008
        • 648

Ne. Prije ne vrijedi raditi vGPU bez OCP-a. Jer kartica uvijek ima veću toleranciju na danu voltažu nego na količinu amperaže. U praksi ti to bude nešto ovako; def je 1.2v, daš joj 1.5v - sve pet. Upališ load, sruši se - to je radi OCP-a. Ako joj pak daš 1.7v, kartica će se vjerojatno ugasiti ili slično zbog OVP-a. Navedeni naponi su stavljeni čisto figurativno, to sve ovisi o kartici.

Comment

• maX
          maX
          Registered User
          • Oct 2008
          • 212

sto se tiče OVP-a i OCP-a... Gledajući po datasheetu regulatora (bilo kojeg), pinovi sa kojim oznakama su za te zastite (pretpostavljam da kod svakog imaju isti naziv)?

Comment

Working...
          X