Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prva Riječka LN2 OC sesija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vservera
    Registered User
    • Aug 2008
    • 73

Prva Riječka LN2 OC sesija

Prva Rijecka LN2 sesija odrzana je 15.04.2009. godine od mene i kolege Cele303. Nakon promatranja i silnih priprema rada sa tekucim dusikom odlucili smo napraviti jednu vlastitu.

Od hardvera smo imali:

2x Radeon 4870x2

Nvidia GeForce 9600GT

Radeon X1300Pro

DFI FXB M2RS

Asus P5B Deluxe

AMD PII 940 BE

C2D e8500

C2D e8200

Pentium 4 630

2x 1Gb Crucial Ballistix D9GMH

2x 2Gb Corsair Dominator

Vservera's Monster Alu LN2 pot

Nakon kratke voznje raspakirali smo svu upremu u praznom stanu od kolege Celeta. Nakon stavljanja izolacije na maticnu plocu Cele je lagano poceo sa clockom phenoma. Postigao je oko 6 ghz na oko 1.82v no ja sam zelio vise pa sam phenomu dao 2.1v.Nakon par minuta rada odapela nam je ploca bez ikakvih rezultata/validacija. Kada smo skuzili da je ploca 100% mrtva krenuli smo sa overclockom na Intel platformi.Poceli smo sa Pentiumom 4 no posto nam je bio prvi put i to jos bez termometra nije bas bilo bajno sa temperaturama i max overclockom. Postigli smo mizernih 4900 MHz na 1.7v. Krenuvsi dalje presli smo na e8200 no posto ploca nije sposobna podnjeti veliki FSB odustali smo od zezanja s njim. Dan nam je orasplozio e8500 kojega je Cele naknadno donio na sesiju. Doticni je potegao 5573 MHz na samo 1.55v. Tokom sesije vrtili smo i 3D sa 4870x2 no posto nismo imali termometar, cold bug nas je lupio mnostvo puta tokom testiranja. Nakon sto je proslo mnogo vremena cekajuci da se ploca ponovno "zagrije" shvatili smo da je ipak bez termometra nemoguce raditi sesiju sa intelom (u nasem slucaju)

Evo slijede slike sa sesije te klipovi:

Klipovi:

Rezultati:

Pozdrav svima iz Rijeke.
Working...
X