Announcement

Collapse
No announcement yet.

Peltier savjeti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Quake
    Registered User
    • Aug 2008
    • 289

Peltier savjeti

Ima tko iskustva s peltierom? Ja si uzeo 140w i 230w jedan...
    Last edited by Optik; 09.02.2009., 01:48.
  • Razer
    Registered User
    • Aug 2008
    • 648

Interesantno kako ti se vservera nije javio, on je imao dosta izleta s tim igračkicama, bude se javio vjerujem

Comment

• Bullet
      Registered User
      • Aug 2008
      • 278

Mislim da bi ti Optik mogao pomoć u ovom slučaju, a Optiče?

Comment

• Quake
        Registered User
        • Aug 2008
        • 289

Pitao sam Optika,ali ne zna... Toliko znam prakticki i ja, treba mi netko iz prakse...

Comment

• Optik
          Registered User
          • Aug 2008
          • 102

slab sam sa praksom, zapravo nikakav. Teoretski sam mu pomogao koliko sam mogao. Rocky je imao dosta iskustva ovdje.

Comment

• vservera
            Registered User
            • Aug 2008
            • 73

ja cu ti rec sta te god zanima, samo sad idem u vmil pa se javim kasnije

EDIT:Evo me nazat otvoren sam za pitanja opc:

EDIT2:kvejk javi mi se na msn kad budes bio online, idem ja jailbrejkat iphone
            Last edited by Optik; 10.02.2009., 12:23.

Comment

• rocky6
              Registered User
              • Aug 2008
              • 32

Originally posted by Quake View Post
              Ima tko iskustva s peltierom? Ja si uzeo 140w i 230w jedan...
              Imam ja tri peltiera doma, 2x 100W i jedan od 350W. Stavljao sam ih na P4 2.4C nekad. Odlicne igrackice samo zaboravi ispod 300W. Moras imat jedan ili dva plate-a, moras imat s cim ces hladit vrucu stranu, trebas imat modificirano jako napajanje (pod modano mislim izrezane sve zute zice i spojene u jednu, isto tako i crne), moras imati izolaciju, pazit da ne zdrobis pelt, vrlo lako ga je zdrobit, inace sto jaci pelt, vise topline izvlaci s hladne strane na vrucu.. itd...ako te zanima nesto, samo pucaj, ja sam se godinama igrao s tim

Comment

• Quake
                Registered User
                • Aug 2008
                • 289

S cime si hladio ovaj od 350w, koje napajanje si koristio, sta si hladio i pri kojoj temp?

Comment

• rocky6
                  Registered User
                  • Aug 2008
                  • 32

S cime si hladio ovaj od 350w, koje napajanje si koristio, sta si hladio i pri kojoj temp?
                  Ovako ti je isao setup, na proc sam stavio bakrenu plocicu debljine 10mm, na nju je isla "hladna" strana peltiera, onda na "vrucu" stranu pelta isla je druga bakrena plocica debljine 10mm, i na tu plocu stavio sam blok od vodenog. S tim da smo imali problema jer smo sve to radili u 8mj, u stanu gdje je bilo skoro pa 30°C, vodeno je lose hladilo, donja ploca se pocela lagano "smrzavat" a gornja je bila uzasno vruca a s njom i blok. Na kraju nam ploca nije proradila iz nekog razloga, buraz je popizdio i nismo to poslje ni pokusavali. To smo sve nekako na brzinu uz lose vodeno i lose vremenske uvjete i s kratkim zivcima . Napajanje je bilo neko Coedgen 400W kojeg sam rasturio i njega sam koristio samo za peltier. Pretpostavljam da ni ono nije bilo dovoljno jako inace bi pelt puno bolje radio. Pitaj Ivana mislim da ti on negdje i slike ima.. Hm..sad kad si vec spomenuo, nebi bilo lose isprobat dok je jos minus ujutro pa se malo poigrat... I wonder....lay:

EDIT: Namjerno sam stavio pod navodnike vruca i hladna strana jer pelt u biti izvlaci s jedne strane toplinu i taj manjak topline se ocituje kao hladjenje ili zamrzavanje... BTW.. hladna strana vrlo brzo postane vruca ako dobro ne ohladis peltier i onda puff...

Comment

• Quake
                    Registered User
                    • Aug 2008
                    • 289

Napajanje mi nije problem... A sta si koristio kad si bas benchao s peltom?

Comment

• rocky6
                      Registered User
                      • Aug 2008
                      • 32

Napajanje mi nije problem... A sta si koristio kad si bas benchao s peltom?
                      Ne kuzim na sta mislis? Izolaciju? Komponente? Napajanje?

Comment

• Quake
                        Registered User
                        • Aug 2008
                        • 289

Pa gore si napisao da se ploca na kraju nije htjela ni probuditi... Znaci nisi ni benchao s onim od 350w,koliko sam skuzio... Onda sam te pitao koje komponente si koristio kada si bas benchao s peltom,kakve su onda bile temp i to... Bas kada si benchao...

Comment

Working...
                        X