Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vaši "homemade" uređaji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xTreme GaMeR
    Registered User
    • Mar 2009
    • 116

Vaši "homemade" uređaji

Naslov kaže sve,dakle ovdje postajte ako ste napravili neki uređaj ili neku drugu stvar (bilo bi poželjno da je vezana za PC,ali ne mora)...Ako imate slike od toga bilo bi poželjno da i njih stavite!
  • xTreme GaMeR
    Registered User
    • Mar 2009
    • 116

Evo da prezentiram nešto što sam napravio prije nekih pola sata,a to je:
    Multi-Molex by xTreme GaMeR

Ovo sam napravio od jednog starog pokvarenog napajanja za PC,odrezao sam sve molex connectore s njega i spojio ih sve zajedno na 4 žice,i te 4 žice spojio na jedan molex connector.Ovaj sam kabel nazvao Multi-Molex,služi uglavnom za nove grafičke kartice koje se spajaju na 6 ili 8-pin connectore,a iz njih dobijete ono čudo što pretvara 2 molexa u jedan 6 ili 8-pin pwr connector,a može služiti i za nešta drugo...

Evo slike od mog Multi-Molexa,zaboravio sam ih stavit u prošlom postu,kvaliteta slike baš i nije neka jer sam slikao sa web-camerom (Logitech E3500)

Comment

• Hei$$e
      Registered User
      • Mar 2009
      • 34

Još da si stavio žice iste boje...

Budem postao sutra, imam dosta takvih sprava

Comment

• Quake
        Registered User
        • Aug 2008
        • 289

Ja jedino sto imam od takvih stvarcica je Enermax 375W 3x6pin psu

Comment

• xTreme GaMeR
          Registered User
          • Mar 2009
          • 116

Jel se moddani cooler smatra kao da je home-made,ako da onda evo:

CPU Cooler sck.754 CoolerMaster "UltraCool" mod by xTreme GaMeR

Ovo mi je nekad bio cooler u mom staaaarom PC-u,hladio sam s ovime OCanog AMD Durona na 950MHz,ali je u medjuvremenu riknio vent (osli lezajevi),i sada sam stavio 80mm vent NoName,ali ima velik protok zraka i pu?e ko lud,o?mirglao sam cooler (na onoj plocici koja ide na CPU) ali nisam gotov...sada sam testirao ovaj cooler sa sadasnjim ventom i usporedio sa temp sa starim ventom,i zakljucio da su temp pale oko 5-10C u idle-u u loadu,a to je vrlo dobar rezultat!Slike poledajte dolje.

Comment

• Mortal
            Registered User
            • Aug 2008
            • 30

Ošmirglao si bazu koja ide na CPU?

Pa to moraš ispolirat, nakon šmirglanja sa 1500 ili 2000
            Last edited by Mortal; 13.04.2009., 01:43.

Comment

• Quake
              Registered User
              • Aug 2008
              • 289

Poliranje se cesto pokazalo kao zavrsni kontra-efekt. Po mnogima na XS-u, poliranje nije dobro. Polir pasta sprijecava prijenos topline, te je bolje samo sa sto finijim brusnim papirom to napraviti, tj. na kraju s vodenim

Comment

• Mortal
                Registered User
                • Aug 2008
                • 30

Pa polir pasta samo izbrusi bazu finije ona ne ostaje na bazi. Kako onda ona može spriječiti prijenos topline?

Comment

• Quake
                  Registered User
                  • Aug 2008
                  • 289

Zato sto zacepljuje pore hladnjaka i stvari kao neki sloj vise. Svi preporucuju koristenje vodenog kao zadnja faza smirglanja

Comment

• Mortal
                    Registered User
                    • Aug 2008
                    • 30

Vjerojatno i je istina što kažeš quake, ali trebalo bi po meni prije ispolirat bazu sa polir pastom jer se tada znatno smanje pore (u biti polir pasta je vrsta šmirgl papira jer ona grebe površinu sa jako finim česticama) te bi se onda pore trebale samo pročistit sa vodenim ili kako...

Comment

• Quake
                      Registered User
                      • Aug 2008
                      • 289

Ne znam, nisam gledao u detalje... Ionako mi se ne da 30 minuta traljati jos s polir pastom i slicno , tako da sam zadovoljan i sa vodenim

Comment

• Bullet
                        Registered User
                        • Aug 2008
                        • 278

Kao što je rekao kvejk... Polir pasta upotpunjuje mikropore koje imaju ulogu u prijenosu topline sa jednog na drugi materijal. Sa polir pastom nećeš dobit ništa osim mirror finisha koji je kontra efektivan odnosno ne preporuča se da se ide na to. Mislim da se sa vodobrusnim papirom gradacije 2000 može također doći do sjaja uz nešto duže šmirglanje ukoliko već hoćete to. Poliranje bi trebalo ići 400 (ukoliko je zaista potrebno) - 800 - 1200 - 2000. O načinu poliranja nebih ovdje jer smo i ovako pošli sa teme

Comment

• xTreme GaMeR
                          Registered User
                          • Mar 2009
                          • 116

Ja cu ga šmirglat sa sve nijeznijim smirgl papirom i na kraju cu ga sa vodobrusnim papirom,a kasnije ako mi se bude dalo cu ispolirat sa polir pastom ne bazu hladnjaka nego sam hladnjak da se sjaji...

Comment

Working...
                          X