If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Koliko ti je bitna instalacija igara, tj. hoće se ona završit unutar 5 il 7 minuta (karikiram).
BTW Quake dobar posao. Jedino mu nebi uzeo za minus broj mogućih zapisivanja kada je to neki standardan broj i kod normalnih hardova. Dok čitaš dio o tome dobiješ dojam da nakon godinu dana nećeš moć više zapisat nešto na hard.
Jedino bi trebao ovo malo rekonstruirati ako govoriš dvaput o iste 2 vrste....
"OCZ Core v2 30gb disk sastoji se od nekoliko memorijskih čipova. Kako i sami pretpostavljate, postoje dvije vrste čipova s kojim se sastavljaju SSD diskovi. Baziraju se na tehnologiji NAND flash memorije. Postoje dvije vrste čipova s kojim SSD diskovi dolaze... " 4 strana
Moram reći da je recenzija više manje ok al si zabrljao sa testovima. Jednostavno nije to to bez neke usporedbe sa drugim SSD diskom (kojeg nemaš - razumjem) ili bar običnim HDD-om (kojeg si mogao odnekud izvući). Ovak je to ispalo malo glupo.
Istina da si time pokazao koliki je stvarni pad performasi istoga kad se priključi na USB odnosno kao eksterni disk al to nebi uvrstio pod nekakav test.
Sve u svemu, pohvale na trudu i nadam se da ćeš o Vertexu imat puno više za reći
Dobar članak, samo nastavite u tom smijeru.
Inače imam jednu zamjerku, MTBF (vrijeme trajanja diska); to je prosječno vrijeme između kvarova diska, znači ne mora biti toliko, a i ne znači potpuni kvar.
Što se tiče usporedbe, jedino bi bilo dobro da je uspoređeno sa drugim HDDom (mehaničkim), jer sumnjam da ima toliko SSDova na raspolaganju
@bullet: Sta sam trebao uz ssd testirati i wd 5400 rpm, koji mi je bio jedini raspoloziv??
@baja: MTBF je prosjecno vrijeme, mislim da nisam nigdje naveo da ce toliko trajati disk... Uostalom to je suludo, da se BILO koja komponenta sa sigurnoscu moze reci koliko ce trajati...
Ugl. ovo je bila tek priprema, slijede testovi s vertex 120gb i 30gb jer ima razlike, te RAID performanse usporedno s 320gb seagate. Problem je sto ne znam kada ce mi sve doci, te koliko ce 30gb biti u raidu... Ako stignu svi u isto vrijeme, bude onda pet njih u RAID-u
A valjda nije bio toliki problem nabavit u kracem vremenskom roku jedan disk.
Uglavnom, čekat ću revju vertexa pa ćemo vidit hoćeš li pokrit sve kategorije kako treba
Da nije bio problem s nabavkom diska, normalno da bih ga onda testirao... Uostalom tko god da ima neki disk, na njemu su ili podatci ili windowsi, tako da sumnjam da bi to brisao i posudivao... Znam da ja ne bih..
Comment