Otključavanje grafičkih kartica

maX

Member
naravno, laser cut je rjesenje... isto kao sto je nvidia bila prerezala 6800 seriju za PCI-E pa se nije mogla otkljucavat, a i sve ostale nadalje :D

eto, ovdje je nastavak rasprave o otkljucavanju kartica...

Last edited:
naravno, laser cut je rjesenje... isto kao sto je nvidia bila prerezala 6800 seriju za PCI-E pa se nije mogla otkljucavat, a i sve ostale nadalje :D
hoces rec da je na tim grafama bilo nesto sto se moglo otkljucat??daj mi neki info jer nisam jos cuo da se na 6800 seriji moze otkljucavat nesta

hoces rec da je na tim grafama bilo nesto sto se moglo otkljucat??daj mi neki info jer nisam jos cuo da se na 6800 seriji moze otkljucavat nesta

Mislim da se mogla otključati 6800GS kartica na Ultru ili tako nekako, povećao se broj vertex (ili pixel) shadera.

6800LE i Vanilla za AGP su se mogle otkljucat na 16,6 (a toliko su pixel/vertexa imale GT i Ultra verzije)
ali to je sve ovisilo o tome kakva te kartica potrefila... neke su se mogle na 16,6 , neke na 12,6 , a neke i manje

sa PCI-E verzijama 6800-tki vise toga nije bilo

Ako me sjeceanje ne vara, u pitanju je bila 6800LE kartica, kao i R9800SE svojedobno :)

Sve je ovisilo o tome koliko je tko kuraca iz vrece pune pizda izvukao :D

6800LE i Vanilla kao sto rekoh... po defaultu su LE dolazile sa 8 pixela i 4 vertexa, a Vanilla su dolazile sa 12 pixela i 5 vertexa

od radeona su se bile mogle otkljucavat 9500 s 256 bitnom sabirnicom u 9700, i 9800SE u Pro

jel zna itko jel se moze 9600Pro EZ 256MB DDR otkljucavat??Ima u vemilu za kupit (model kartice je R96-HD3C ako nekog zanima)(100kn) pa ako se moze da mozda kupim karticu pa nesta experimentiram,malo da se igram

milsim da 9600pro nemas sta otkjljucat jer je najbrza xt ima samo vise taktove i mozda duplo memorije, ostalo sve isto...
dok kako vec netko napisao 6800le agp ide ko sisa iz riva tunera vrlo jednostavno, sjecam se moja gainward na 16,6 isla a znam jos za leadtek da su skoro svima isle na 16,6 , jos das malo struje i da vidis zla :beer:

jel zna itko jel se moze 9600Pro EZ 256MB DDR otkljucavat??Ima u vemilu za kupit (model kartice je R96-HD3C ako nekog zanima)(100kn) pa ako se moze da mozda kupim karticu pa nesta experimentiram,malo da se igram

nemas sta otkljucat...

i ne kuzim ovaj tvoj post iznad, pa radeon 9500 ne postoji za PCI-E?!

Ja sam imao nesereć s 6800LE 3 komada sam imao (ASUS x2 i Leadtek) i sve su samo se otključavale na 12,6

Inače pokušavao sam otključavat mnoge grafe sa rivatunerom, ali ono što je naveo max mislim da je to to. Naravno uz modanje x850 gto2 na XT PE

Back