Nvidia GeForce GTX 295

A di da utrpaju sve što treba, ipak su sami čipovi ogromni a i skoro 2 gige memorije! 2 komada HR03 i nema problema :D

A jesu i našli rješenje kada uvijek moraju staviti dva slabija čipa da potuku jedan nvidijin!!? ?ta ne naprave jedan čip koji je dovoljno jak. Sad kada izađe nvidija i bude bolja od 4870x2 hoće li onda staviti još jedan čip na pcb?

Poanta mog posta je bila da takvi sustavi vuku previse struje->vece zagrijavanje i nemogucnost kvalitetnog hladjenja sto na kraju dodje kao veliki promasaj za sve "normalne" korisnike. Imaju odlicne performanse, to nije upitno, no ispadaju stvar prestiza.
IMHO.

A jesu i našli rješenje kada uvijek moraju staviti dva slabija čipa da potuku jedan nvidijin!!? Šta ne naprave jedan čip koji je dovoljno jak. Sad kada izađe nvidija i bude bolja od 4870x2 hoće li onda staviti još jedan čip na pcb?

Tko god napravi najjaci cip,uvijek bude jaci ako spojis takva dva ista,zato i postoje takve stvari... Trenutno nisu u mogucnosti napraviti bolje od toga... Isto tako AMD-ov odgovor LINK

Kako mogu namjestit da mi u idleu bude vent na 30% umjesto na 40%, jer je ziva katastrofa. Dakako, s rastom temp bi se automatski mijenjala brzina ventilatora, ali da je na 30% barem do 70C.
Ako stavim preko RivaTunera rucno, tako i ostaje...

Zato sam ti i preporucio X2 jer iduci mjesec AC izdaje cooler za njih, dok je kod ovog jedina mogucnost zamjene na vodeno... Inace jedva cekam da vidim reze :)

Zato sam ti i preporucio X2 jer iduci mjesec AC izdaje cooler za njih, dok je kod ovog jedina mogucnost zamjene na vodeno... Inace jedva cekam da vidim reze :)

Nema teorije za X2. Nisam pristasa ATia...
To još više ruži i općenito mi se ne sviđa.

Tvoja stvar jesi ili nisi,ja znam da bih definitivno isao na x2 zbog mogucnosti mijenjanja hladnjaka,jer ovo (gtx) je jos gore nego hladnjak na 2900xt

Probaj stavit 2 HR-03 na istu karticu :D
4.jpg
samo bli?e.

To je bila zajebancija :D ali nemožemo znati dok netko neproba :D Kad je već toliko dao za gtx-icu može još 800-1000kn za 2 HR-03.

Al uvijek mu voda ostaje!

Mene samo zanima kako da stavim vent na 30% u idleu, a da se povecava kasnije sa prelaskom u 3D performance...

I to je to...

za ATI-eve je to moguce pomocu ATITrayToolsa

vjerojatno zato sta je nvidia grafa,, jesi ukljucio u atitraytoolsu opciju da sam upali jace kad udes u 3d, jesi napravio 2d i 3d profil??

Back