Koliki je protok vode potreban za hlađenje procesora?

da netrazim po google ak neko ima ordjinale vodeno jer uzo bi nesto u pet shopu pa za chilled water cooling pa me zanima neki minimum protok vode kroz pumpu.

znaci samo cpu bi se hladio, valjd sam bio jasan :stoopid:

Kolko ja znam nije bitan toliko protok koliko visina podizanja. Sve od 1 m naviše bi trebalo bit ok.

da vas je nes pitam u vezi pumpa,dali postoji punpa kojoj se moze regulirat jacina protoka vode,recimo po noci mi treba tisnia a ne jaki protok vode dok kad bencham trebam velik protok vode.

i na min protoku je gotovo necujna???

mislim sta ce mi vodeno ak je glasnije od zraka(barem u idle-u, za load nek se dere kolko hoce)

Last edited:
i na min protoku je gotov necujna???

mislim sta ce mi vodeno ak je glasnije od zraka(barem u idle-u, za load nek se dere kolko hoce)

Gle, ja imam 3x120mm Glacialtecha na 1000 RPM-a na radijatoru i Eheimovu 1048 pumpu i nije ba? da se ne?to čuje, al opet nisam objektivan jer nisam neki noise freak :D

ja ak bi uzimo isto bi iso na 3x120,sam kaj bi samo 1 radio po noci....

i jer bi stalo to vodeno unutar cosmosa??

hladio bi cpu+gpu+mbo(mozda)
radijator dovoljno velik da na njega idu 3x120

A ne znam, uzmi metar i baci se na mjerenje... Mislim, nema što ne stati, tak i tak unutar kućušta ide samo pumpa i eventualno rezervoar, a to će stati u bilo koje kućište.

znaci hladnjak mora biti vani....
mozda bi ga nekak pricvrstio s unutarnje gornje starne..tam gdje ima 2x140mm kod cosmosa.....ako je to moguce

Kolko ja znam nije bitan toliko protok koliko visina podizanja. Sve od 1 m naviše bi trebalo bit ok.

hmm thx toraks :D , inace i kolega maks mi je nesto pomogao tj procitao sa kandalfove pumpice specs. pa sam nasao nesto slabiju alternativu pa cemo vidit.

pet shop, 120kn za ribice 7W 400L/h visina 0,7m ovako radi fino u kupatilu a za dalje cemo vidit, trebalo bi biti ok

na slici je ova jaka al su slicne fizicki http://www.swelluk.com/img/shop/original/Underworld-Aquatic-Systems-New-Jet-1700.jpg

pet shop, 120kn za ribice 7W 400L/h visina 0,7m ovako radi fino u kupatilu a za dalje cemo vidit, trebalo bi biti ok

Kad sam ja slagao vodeno svi su me savjetovali da izbjegavam te jeftine pumpe za ribice. Trebaš uzeti u obzir da to isprobavanje u kadi nema baš smisla jer tad pumpa radi bez loada (otpora), a kad u to uključiš blok, radijator itd. protok se uvelike smanjuje. Napiši iskustva kad složiš. :)

znaci hladnjak mora biti vani....

Naravno da mora biti vani, u tome i je poanta... Zamisli da svu tu toplinu izbacuje unutar kućišta ;)

e vidis o tome nisam razmisljo....onda ako bi iso na vodemo montiro bi ga izvana ;)

i morao bi maknut onu gornju plastiku....

Ne znam koliko kartica koristiš u PCI i sličnim slotovima, ali mislim da bi ti po dimenzijama kućišta i radijatora (cca 125x380) mogao stati ovdje:

Mislim, ako ti ne bi smetalo kablovinju koje izlazi iz kompa, bilo bi ga lakše montirati nego na vrh. Staviš metalne držače da ga distanciraju od kućišta i to je to :)
Nešto u ovom stilu:

thermaltake-prowater880i.jpeg

nema pcie kartica osim 1 grafe :D

nezz to mi se ne svida...rade bi ga na vrhu....
bum vidio..jos trebam vidjet za shelne,jer idu one od autoa ili trebaju neke posebne kaj ne stete cijevi???

Back