Koju grafičku karticu kupiti?

ova prva....

Prvo definitivno (koliko sam skuzio to je hd 4770?)

Hm. Pa imaš link.

260GTX 216/55nm Golden sample, nestandardni cooler vs HD4850x2 2x512MB.

Možda i bih uzeo X2, ali čitao sam da joj fali videomemorije. A sa 2x1024MB košta gotovo 2000kn.

U ponedjeljak ide naruđba pošto ova GTX260 192 je prodana, pa ako imate kakvu pametnu. :)

nvidia...naravno

Ako cemo po snazi, nvidia u ovom slucaju nije jaca. 4870 i gtx 260 su tu negdje, gtx je malo bolja, dok 2x4850 nije slabija od gtx260

ja mislio daje prvi link 4870(kad sam ga stisnuo pokazao je 4870).....ovako na 260.....

260gtx je slabija u ovom slucaju. Druga je prica koliko je to AJMO reci isplativo, tj. koliko struje trosi, zezancija oko cfire ako bude (ne znam koliko igras, ali meni to ne predstavlja problem jer za 3d markove i to radi super) i slicno...

Isto tako dvije 4770 cine itekako zanimljivu kombinaciju, s obzirom na mogucnost OC-a i dizanja voltaza

260gtx je slabija u ovom slucaju. Druga je prica koliko je to AJMO reci isplativo, tj. koliko struje trosi, zezancija oko cfire ako bude (ne znam koliko igras, ali meni to ne predstavlja problem jer za 3d markove i to radi super) i slicno...

Isto tako dvije 4770 cine itekako zanimljivu kombinaciju, s obzirom na mogucnost OC-a i dizanja voltaza

Ma, logika i iskustvo mi govore da se klonim ATI-ja, da nešto uvjek nece raditi dobro kako je to bio slučaj sa prošlom HD4850 toxic. Ali htio bi probati takav CF, a i performanse su bolje od 260GTX. Samo, bučan vent, brutalna potrošnja u loadu (100W+ više u odnosu na envidiju) me odgovaraju od kupnja. Također, ova GTX 192 kaj imam mi je pregenijalna i nema nikakvu zamjerku.

Uz to, pitanje hoće li pentium E6300 na nekih 4GHz biti dovoljan za X2.

Sutra ujutro igram eci-peci-pec i ni sam ne znam kaj cu uzeti. :wall:

EDIT: Naručio envidiju. :D

Last edited:
Tipfeler? Ne bu E6300 išo na 4GHz tak lako...

Tipfeler? Ne bu E6300 išo na 4GHz tak lako...

Novi pentium E6300. 45nm, 10.5x multi, 2.8GHz, 2MB cache. Navodno da mali nema wall-a ispod 500MHz FSB-a, pa je jako dobar za OC. :)

Sutra dođe pa ću odmah postati kako ide. :geek3:

Ah, taj...da, vidiš, taj Intel :D

Došlo oboje. Gainwardica je 55nm 216, al hladnjak je glasan u 3 pm.

Po defaultu je na 1900 rpm, na 40%. I ta dva venta deru dobro. Temp u idle je 43, u odnosu na 45 ?C na referentnoj. Garancija preko asbisa je 3 godine, preko diskonta 24mj.

Idem sada se igrati sa pentiumom. :D

Javi kak diše, mali osvrt na procesora napiši ako imaš vremena :)

Back