Koje napajanje kupiti?

Pitanje, slozio bih napajanje da mi napaja nesto drugo (konkretno DVR), a znam da napajanju treba signal od maticne da se upali, kako to rijesiti da radi za druge svrhe ?

Izvučeš crnu i zelenu žicu iz ATX kabela, zalemiš neki "prekidač" za paljenje i to ti je to.

Izvučeš crnu i zelenu žicu iz ATX kabela, zalemiš neki "prekidač" za paljenje i to ti je to.
Radi, hvala :)

Last edited:
Dali bi netko znao razliku izmedu obicnih adaptera koji se mogu kupiti u Metrou za 50ak kn i onih sta dolaze s laptopima, osim u tome sta ovi drugi mogu dati puno vecu izlaznu struju ?

Ja mislim da su im ostale karakterisike kod struja do 2-3 Ampera jednake ?

U prinicipu, u oba slucaja se radi o Graetzovom spoju i trafu ?

"Originalni" adapteri koji dolaze s adapterima bi "trebali" biti kvalitetniji. No to naravno nije slučaj-sve su to prepakirani kinezi s istom utrobom. Dosta laptopa koji mi frendovi donesu na popravke dođu upravo s kineskim adapterima, a radi se najčešće o laptopima starim oko 2-3-4 godine; toliko o kvaliteti originalnih adaptera...

"Originalni" adapteri koji dolaze s adapterima bi "trebali" biti kvalitetniji. No to naravno nije slučaj-sve su to prepakirani kinezi s istom utrobom. Dosta laptopa koji mi frendovi donesu na popravke dođu upravo s kineskim adapterima, a radi se najčešće o laptopima starim oko 2-3-4 godine; toliko o kvaliteti originalnih adaptera...
Ali svi imaju punovalno ispravljanje ?

Nemam pojma... ne bih radio veliku znanost od jednostavnih adaptera. Sve je to standardizirano.

Back