Instalacija operativnog sustava sa USB-a

Bullet

Member
Potaknut instalacijom na laptopu koji nema opciju za podešavanje moda rada HDDa u BIOSu pa je non stop na AHCI modu, napisat ću najlakši način instalacije.
Da ne pričam previše, najjednostavnija metoda (a ima ih mnoštvo diljem neta) koja radi za bilo koji OS bi bila sljedeća:

Potrebni alati:

USB/HDD - 4GB je minimalan kapacitet kojim trebate raspolagat
HP USB Disk Storage Format Tool v2.0.6 - Niti jedna druga verzija neće raditi ispravno.
Virtual CloneDrive - Ukoliko imate ISO sliku vašeg OSa

Korak 1:

Instalirajte HP USB Disk Storage Format Tool v2.0.6 te pokrenite HPUSBFW.exe koji se nalazi u C:\DriveKey (ukoliko niste promjenili putanju unutar instalacije).
Prva slika je za one koji koriste USB za ovaj proces a druga za one koji koriste HDD:

pic1.jpg
pic2.jpg

Korak 2:
Zatim instalirate Virtual CloneDrive, odete na ISO sliku vašeg operativnog sustava i samo dvokliknete na nju. Nakon toga vam se otvori novi prozor u kojem se nalazi čitav sadržaj ISO slike te ga kopirajte na vaš USB/HDD. Preimenujte "bootmgr" u "NTLDR" jer vam u prvom slučaju neće raditi i to je to. Za one koji nemaju ISO sliku, kopirajte čitav sadržaj sa CD/DVDa na USB/HDD.
Pokrenite računalo na koje želite instalirati OS, odaberite da vam boota sa USB uređaja i uživajte u instalaciji.

pic3.jpg

Korak 3:

Kliknite Thanks ! :laugh: :laugh:
Šala, znam da ovih načina ima posvuda na netu al zašto se nebi nalazilo i na našem forumu i na našem jeziku :punk:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ukoliko želite instalaciju Windows 7 sa USBa učiniti još lakšom, kolega Quake je pokazao kako:

Evo i jedan sluzbeni alat, koji je Microsoft predstavio. Link za DOWNLOAD

Instalacija je izuzetno laka, trebate imati samo USB i ISO Windows 7 sistema. To mozete napraviti pomocu programa MagicDisc, Alcohol... Kako to izgleda, pogledajte u slikama

nemos promjenit u biosu u ide mod :$ ???? iskreno prvi put to cujem a radim kompove i laptope ono 100 godisnje, al moguce... mada ja nisam naiso do sada

inace ovo je najjednostavniji nacin Microsoft Store Online , izabrat iso od winsa i usb drive i to je to

Stavio najnoviji što ima, a pod nikakvim čudnim nazivima se ne krije. Googlo sam i isto vidio da nema dotične opcije na ovoj kenji :D

A eto, radio sam u servisu i prolazilo mi je 5-6 laptopa dnevno i nikad nisam naišo na ovakvo što :D
Zato sam i napisao to tu, ako netko naleti da zna šta mu je činit (nisam ni očekivao da stariji i iskusniji članovi neće znati :D )

Korisan tut, tj. uputstvo. Hvala. :)
P.S
Bulet esi ti ovo probao, radi i sa 32 i 64bit-a?

Naravno da sam probao, što sam i rekao u prvoj rečenici.
Radi sa oboje. Kada bootaš s USBa a proces instalacije je identičan kao i preko DVDa.

Evo i jedan sluzbeni alat, koji je Microsoft predstavio. Link za DOWNLOAD

Instalacija je izuzetno laka, trebate imati samo USB i ISO Windows 7 sistema. To mozete napraviti pomocu programa MagicDisc, Alcohol... Kako to izgleda, pogledajte u slikama

Mala prednost postupka navedenog u prvom postu je ta što se na ovaj način može instalirati bilo koji OS (zasad provjereno Linux) a ne samo Windowsi al da je za Winse postupak kojeg si opisao "jednostavniji" , je pa ću ga dodat u prvi post.

Back