Chilled water cooling

Samoizgradnja dođe debelo jeftinije od gotovih uređaja. Naravno, treba znanja dosta ali radije naučit nego ulupat 200€ bespotrebno više. Ne govorim jer ja tako mislim nego što su me tako informirali ljudi koji prave upravo SS i Cascade sisteme.

Pa normalno da je tako :D Al baja moj treba to znat, nije to mačji kašalj kakvim se čini. To treba imati određeno predznanje, koje se ne dobiva samo čitanjem tutoriala na netu...

Reko si radije naučit, a ja ti kažem da to nije naučiti u par tjedana ili mjeseci, i još na to sve, nije sve u teoriji nego i u praksi ;) Trebalo bi provesti sati i sati učenja, upijanja i ostalog, s nekim tko to već dulje radi u praksi...i opet, ni to ne jamči uspjeh ako nisi sposoban za tak što i nemaš opremu za to sve...

Šteta što je tomshardware propao, tj. što fali 90% tema. ?ta je tamo bilo sve napravljeno i funkcioniralo. Svaki drugi post je bila neka vrsta SS-a :)

NHF Zašto ne probati napraviti SS, pogotovo ako imaš većinu potrebnih dijelova. A uvijek možeš razmontirati i početi ispočetka ako nešto shebeš. A i kako naučiti nego svojim pokušajima i pogreškama!

Većinu dijelova je lako nabaviti, kompresor iz nekog zamrzivača, radijatore iz auta za neke sitne pare, cijevi i sitnice tak i tak nisu skupe. najskuplji dio bi uvjerljivo bio evap i punjenje plinom.

A što se tiče teorije i znanja... uz mnogo čitanja i experimentiranja ću doći negdje :D

Back