OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Hardware > Grafičke kartice

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 30.04.2009., 11:19   #1
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
GTX260 - softversko dizanje napona

Nabavio i ja konačno GTXicu, i to 65nm 192sp.

Zanima me jel ima tko kakav pach (link) da mogu koristiti Evga-in GTV softver za dizanje napona?
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 11:34   #2
timmy
Registered User
 
timmy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Požega / Osijek
Posts: 229
evo link za skinut
timmy is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 12:07   #3
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
...pa to sam skinuo al ne radi pošto nemam evgu.
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 12:21   #4
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
Skini EVGA Voltage Tuner 1.0 i koristi patcheve odavde.
Razer is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 12:26   #5
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Hvala, vidio sam tvoj posta na PCE al ne radi mi link pod brojem 3..a on mi jedini treba.

A niti alat pod brojem 1. ne dela (link jel) a preko rive mi se ne da čeprkati...
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 12:45   #6
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
Hm...

Alat - http://www.mediafire.com/file/jmxxne...uner%201.0.rar

Patch za sve vendore i više napona - http://www.epichardware.com/bin/EVGA-GVT-patch.rar

S druge strane, jednostavno možeš koristiti i AwardFabrikov alat koji također ima grafičko sučelje.
Razer is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 12:51   #7
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Hvala! Sada dela.

Još mi sada veliš koji bi bio sigurni max i to je to.

Edit: Uporno mi vraća slide na default, tako da ne mogu smanjiti niti povećati napon. Wtf?

Last edited by Gilbert; 30.04.2009. at 13:10.
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 13:11   #8
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
Def za 65nm je 1.12, ja sam radio na 1.2v, pa ti na stocku za početak nemoj ići preko 1.25-1.3v, s tim da tokom bencha stavi vent na 100%.

Kak misliš vraća nazad? Nemoj odmah sa npr 1.1v na 1.3v stavljati, nego diži postepeno.
Razer is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 14:22   #9
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Ne radi, ne prihvaća nikakvu promjenu. Nemam pojma zašto, pomaknem slide i pritisnem apply ali se slide vraća na početnih 1000 mV - to je valjda 2D default.

Ono, nemam kaj tu krivo raditi...jel možda do drivera - 182.50?


Edit: Skino sam sada AwardFabrikov alat, pa cu s tim probati. Edit 2 - ma neda mi se jebat s tim...kako sam prokleto lijen.

I probao sam dizati napon preko evginog alata dok je furmark u pozadini al svejedno ne dela.

Last edited by Gilbert; 30.04.2009. at 14:37.
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 14:40   #10
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
Link. Driveri ne bi trebali imati veze.
Razer is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 19:54   #11
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Sada sam zapeo na klokanju. Kako da clockam odvojeno core i shadere, ne hebe me niti Riva niti Evga Precision...ne prihvaća pokušaje odvojenog klokanja. A ovako linked me shaderi koče...

Memoriju sam natjerao do 1260MHz...nije loše za budget karticu.
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 20:07   #12
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
hehe, identicnu situaciju sam imao ja sa ECS 8400GS
nisam mogao clockat unlinked shadere od jezgre... jednostavno nije islo

kako sam rijesio problem? nisam
probao sam 10 verzija razlicitih drivera i uvijek isto... a fascinantno je bilo to da je otpocetka radilo normalno unlinked i nakon sto sam izvrtio par bencheva vise nisam mogao
maX is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 20:13   #13
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Super. Idem probati sa oni beta driverima...možda se kaj promjeni.

I u rivi ne pokazuje dobro napon...pokazuje 3V.
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 20:19   #14
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
Moraš u određenom omjeru clockati oboje. Prvo dižeš pomalo shadere, pa onda čip, shadere, pa čip, u postepenim koracima. Ne obrnuto.
Razer is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 20:35   #15
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Quote:
Originally Posted by Razer View Post
Mora? u određenom omjeru clockati oboje. Prvo di?e? pomalo shadere, pa onda čip, shadere, pa čip, u postepenim koracima. Ne obrnuto.
Koje su to ?eme, ispao sam iz toga svega. Stvarno ide tako pomalo...ali ba? pomalo... :$ Hvala.
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 20:50   #16
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
Ne po Mhz, ali po 10-ak, 20...nije to malo...imaj na umu da dizanje čipa ide principom po 27MHz, dok Shaderi po duplo više...54MHz. Nepisano je pravilo da su shaderi oni po kojima možeš vidjeti koliko će čip ići. Ako će shaderi ići visoko, onda će i čip ići potencijalno visoko.

Prisjetimo se moje "kuje"



http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=598
Razer is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 21:18   #17
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Uf...hebeno si ju clockao.

Koliko je "soka" trebalo za tu frekvenciju?
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 21:19   #18
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
1.19v. Sve je u temperaturi
Razer is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 21:26   #19
Gilbert
Registered User
 
Gilbert's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kutina
Posts: 122
Quote:
Originally Posted by Razer View Post
1.19v. Sve je u temperaturi
Nabijem te.

Btw, danas sam malo vrtio aquamark 3, al me bilo sram postati rez.

Dobio sam 192 000, a ti sa G80 - skoro 300 000. :$
Gilbert is offline   Reply With Quote
Old 30.04.2009., 21:29   #20
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 645
Treba se malo igrati sa Aquamarkom...clockati CPU, memoriju, tvikati latencije i tako to

Evo ja se upravo zezam s poliranjem TRUE120, baza je u teškoj banani, kao i obično
Razer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2008-2020, OC Team Croatia | All rights reserved