OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Hardware > Grafičke kartice

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05.04.2009., 22:19   #1
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
Otključavanje grafičkih kartica

naravno, laser cut je rjesenje... isto kao sto je nvidia bila prerezala 6800 seriju za PCI-E pa se nije mogla otkljucavat, a i sve ostale nadalje


eto, ovdje je nastavak rasprave o otkljucavanju kartica...

Last edited by maX; 06.04.2009. at 16:10.
maX is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 07:03   #2
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by maX View Post
naravno, laser cut je rjesenje... isto kao sto je nvidia bila prerezala 6800 seriju za PCI-E pa se nije mogla otkljucavat, a i sve ostale nadalje
hoces rec da je na tim grafama bilo nesto sto se moglo otkljucat??daj mi neki info jer nisam jos cuo da se na 6800 seriji moze otkljucavat nesta
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 15:47   #3
Hei$$e
Registered User
 
Hei$$e's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Našice
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by xTreme GaMeR View Post
hoces rec da je na tim grafama bilo nesto sto se moglo otkljucat??daj mi neki info jer nisam jos cuo da se na 6800 seriji moze otkljucavat nesta
Mislim da se mogla otključati 6800GS kartica na Ultru ili tako nekako, povećao se broj vertex (ili pixel) shadera.
Hei$$e is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 16:04   #4
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
6800LE i Vanilla za AGP su se mogle otkljucat na 16,6 (a toliko su pixel/vertexa imale GT i Ultra verzije)
ali to je sve ovisilo o tome kakva te kartica potrefila... neke su se mogle na 16,6 , neke na 12,6 , a neke i manje

sa PCI-E verzijama 6800-tki vise toga nije bilo
maX is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 16:04   #5
Dizel
Guest
 
Posts: n/a
Ako me sjeceanje ne vara, u pitanju je bila 6800LE kartica, kao i R9800SE svojedobno

Sve je ovisilo o tome koliko je tko kuraca iz vrece pune pizda izvukao
  Reply With Quote Received Warning
Old 06.04.2009., 16:06   #6
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
6800LE i Vanilla kao sto rekoh... po defaultu su LE dolazile sa 8 pixela i 4 vertexa, a Vanilla su dolazile sa 12 pixela i 5 vertexa

od radeona su se bile mogle otkljucavat 9500 s 256 bitnom sabirnicom u 9700, i 9800SE u Pro
maX is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 18:54   #7
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by maX View Post
od radeona su se bile mogle otkljucavat 9500 s 256 bitnom sabirnicom u 9700, i 9800SE u Pro
jel mislis na pci-e/pci ili agp verziju,ili se obje mogu otkljucavat??
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 18:57   #8
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
jel zna itko jel se moze 9600Pro EZ 256MB DDR otkljucavat??Ima u vemilu za kupit (model kartice je R96-HD3C ako nekog zanima)(100kn) pa ako se moze da mozda kupim karticu pa nesta experimentiram,malo da se igram
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 19:43   #9
dejan_bin_laden
Registered User
dejan_bin_laden's PC
 
dejan_bin_laden's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Osijek
Posts: 51
milsim da 9600pro nemas sta otkjljucat jer je najbrza xt ima samo vise taktove i mozda duplo memorije, ostalo sve isto...
dok kako vec netko napisao 6800le agp ide ko sisa iz riva tunera vrlo jednostavno, sjecam se moja gainward na 16,6 isla a znam jos za leadtek da su skoro svima isle na 16,6 , jos das malo struje i da vidis zla
dejan_bin_laden is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 19:53   #10
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
Quote:
Originally Posted by xTreme GaMeR View Post
jel zna itko jel se moze 9600Pro EZ 256MB DDR otkljucavat??Ima u vemilu za kupit (model kartice je R96-HD3C ako nekog zanima)(100kn) pa ako se moze da mozda kupim karticu pa nesta experimentiram,malo da se igram
nemas sta otkljucat...

i ne kuzim ovaj tvoj post iznad, pa radeon 9500 ne postoji za PCI-E?!
maX is offline   Reply With Quote
Old 06.04.2009., 22:15   #11
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by maX View Post
pa radeon 9500 ne postoji za PCI-E?!
aha,nisam u biti znao dali postoji za pci-e pa sam odmah pitao za oboje....never mind..
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 09.04.2009., 09:07   #12
Mortal
Registered User
 
Mortal's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Opatija - Umag
Posts: 30
Ja sam imao nesereć s 6800LE 3 komada sam imao (ASUS x2 i Leadtek) i sve su samo se otključavale na 12,6

Inače pokušavao sam otključavat mnoge grafe sa rivatunerom, ali ono što je naveo max mislim da je to to. Naravno uz modanje x850 gto2 na XT PE
Mortal is offline   Reply With Quote
Old 10.04.2009., 14:46   #13
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
jel itko modao/otkljucavao x850 karticu?..rezultati??
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 10.04.2009., 22:34   #14
Mortal
Registered User
 
Mortal's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Opatija - Umag
Posts: 30
Ovisi koju x850..
Mortal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2008-2020, OC Team Croatia | All rights reserved