OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Hardware > Procesori

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25.04.2009., 12:06   #1
dejan_bin_laden
Registered User
dejan_bin_laden's PC
 
dejan_bin_laden's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Osijek
Posts: 51
AMD Athlon X2 7750BE otključan u quada?

http://www.techpowerup.com/92330/Ath...Quad-Core.html

ak je ovo istina onda imamo novog cara u tom cjenovnom razredu
dejan_bin_laden is offline   Reply With Quote
Old 25.04.2009., 12:22   #2
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Lol, još kad se saznaju detalji bit će zanimljivo... a taman sam ga prodao pred 2 tjedna

I pitanje je dal otključavanje ovisi iz kojeg je tjedna proizvodnje kao kod PII.
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 25.04.2009., 12:32   #3
Spacemaster
Registered User
 
Spacemaster's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Beograd
Posts: 12
Ovo je baš stara vest, samo treba prava ploča, ja imam jedan kući u utorak dobijam GA ploču i igranje počinje
Spacemaster is offline   Reply With Quote
Old 25.04.2009., 13:47   #4
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
pa ,ako je ovo ovako onda mi je slijedeci upgrade 7750X2 i ploca koju treba za otkljucavanje i onda let the games begin!!!!kao sto je jedan lik na techpowerup-u rekao:izgleda da je AMD proizveo samo dvije vrste procesora: Phenom i PhenomII,a neke su prodavali kao quadove,neke kao triple-coreove,a kako bi onda AMD imao i one mid-range proceve,onda su fino zakljucali jezgru ili dvije pa mi tako imamo "dualce" u makinama,koji su zapravo vjerovatno quadovi,samo ih treba prokuziti i eto ga quadonja za cca 500kn.ako netko ovo bude radio,nek mu je sa srecom

P.S. evo procito sam na jednom forumu da je za ovo koristena asrock 790gx ploca,pa ako je neko ima i ima ovaj proc,onda get to work!! nemogu vjerovat da imamo quada na trzistu za 500-600kn,predobro
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 27.04.2009., 00:03   #5
McG
Registered User
McG's PC
 
McG's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Varaždin
Posts: 210
Nije stvar u ploči već (kod i kod Phenoma II 700 i 800 serije) u SBu i BIOSu, a osim toga ni sam tip koji je "otključal" 7750 ne zna točno objasniti kak mu je to uspjelo.
Nikome osim njega ovo nije (zasad) pošlo za rukom i veće su šanse da sve to fino lažirano.
McG is offline   Reply With Quote
Old 27.04.2009., 16:56   #6
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by xTreme GaMeR View Post
evo procito sam na jednom forumu da je za ovo koristena asrock 790gx ploca,pa ako je neko ima i ima ovaj proc,onda get to work!! nemogu vjerovat da imamo quada na trzistu za 500-600kn,predobro

Ja sam imao par mjeseci Asrock 790GX+7750 i probao sam razne kombinacije ACC-a i nikad nisam dobio 4 funkcionalne jezgre.
Nakon toga sam imao DFI 790FX i bome ni tu nisam dobio 4 jezgre.

Ako je istina ovo s 4 jezgre, mo?da je lik jednostavno dobio čudnu verziju 7750, te se to kod drugih procesora neće moći.
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 27.04.2009., 21:26   #7
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by ThoRax View Post
Ja sam imao par mjeseci Asrock 790GX+7750 i probao sam razne kombinacije ACC-a i nikad nisam dobio 4 funkcionalne jezgre.
Nakon toga sam imao DFI 790FX i bome ni tu nisam dobio 4 jezgre.

Ako je istina ovo s 4 jezgre, možda je lik jednostavno dobio čudnu verziju 7750, te se to kod drugih procesora neće moći.
Ha cuj,moguce je da je dobio cudan primjerak,ali opet to su minijaturne sanse,nego jel bi se mogo modza otkljucat u triple-core ako nisu sve 4 jezgre funkcijonalne,trebao bi neko ako ima smrdan x2 7750be pa ga lappat skroz do gole koze,da se vide jergre i da vidimo kolko ima jezgri,trebalo bi bit 4.a mozda je ovaj lik dobio npr. PII 910/920 ili neki drugi,koji nije proso testiranje,pa ga je AMD prodao kao x2.ja vjerujem da je taj lik modao bios,jer je jako puno ljudi ovo probalo a nikom nije uspjelo,nesta meni tu smrdi...

EDIT: @ThoRax: jesi imao x2 7750 ili x2 7750BE,jer je dosad otkljucan samo BE
+ jesi imao sb750 southbridge,jesi probao sa vise verzija BIOSa,jer je ovo sigurno sa nekom starom verziom biosa
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 27.04.2009., 21:44   #8
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
slicna situacija je bila sa BFG 7900GS prije dosta vremena... neki lik je bio otkljucao (ako uopce jest) 4 pipelinea tako da je dobio 7900GT
mislim da vise nikome osim njega to nije bilo uspjelo
maX is offline   Reply With Quote
Old 27.04.2009., 22:26   #9
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by xTreme GaMeR View Post
EDIT: @ThoRax: jesi imao x2 7750 ili x2 7750BE,jer je dosad otkljucan samo BE
+ jesi imao sb750 southbridge,jesi probao sa vise verzija BIOSa,jer je ovo sigurno sa nekom starom verziom biosa

Nisam ziher, al mislim da 7750 postoji samo u BE izvedbi i taj sam i imao.
Na obje ploče je bio SB750.
Na Asrocku isprobani svi postojeći BIOS-i. Na DFI-u vi?e BIOS-a.
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 27.04.2009., 23:08   #10
McG
Registered User
McG's PC
 
McG's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Varaždin
Posts: 210
7750 postoji samo u Black Edition izdanju i ne znam zbog čega se xTreme GaMeR tolko nada da postoji mogućnost otključavanja kad je od samog početka sve to bilo upitno i sumnjivo. Da se da otključati u Phenom 9850 već bi ga (ko i s Phenom II 700 modelima) otključala masa ljudi. Ovak je sve počelo i ostalo na jednom jedinom procesoru, za kojeg niko živ ne zna točno objasniti dal se otključal ili nije.
Quote:
Originally Posted by xTreme GaMeR View Post
mozda je ovaj lik dobio npr. PII 910/920 ili neki drugi,koji nije proso testiranje,pa ga je AMD prodao kao x2.ja vjerujem da je taj lik modao bios,jer je jako puno ljudi ovo probalo a nikom nije uspjelo,nesta meni tu smrdi...
Phenom II je napravljen u 45nm i temeljen je na poboljšanoj K10 (K10.5) arhitekturi, a 7750 je napravljen u 65nm, s tim da je derivat prvotne K10 arhitekture.
Jednostavno ovo kaj pričaš nema smisla kak god da se ti trudil objasniti i predočiti mogućnost otključavanja tog 7750 kojeg je tip kao otključal u Phenoma.
Prihvati činjenicu da je sve ovo jedna velika laž i da nema X4 procesora po cijeni dvojezgrenih. Dok ne stignu Athlon II X4 modeli, nema govora o X4 u tom cjenovnom rangu.
McG is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2008-2020, OC Team Croatia | All rights reserved