OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Hardware > Procesori

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 15.04.2009., 22:33   #1
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Evo ovdje postajte i stavite slike svojeg najstarijeg procesora ili procesora i maticne...

Evo moj najstariji procesor (imam i maticnu i RAM ali nije mi tu) : IBM 6x86 P150+ (IBM26 6x86-2V2120GB) evo slike dolje

Takodjer mozete postati i neki drugi najstariji hw tj. nemora biti proc i maticna
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 15.04.2009., 22:35   #2
timmy
Registered User
 
timmy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Požega / Osijek
Posts: 229
gejmeru mislim da se ti nisi ni rodio kad se ovo koristilo
timmy is offline   Reply With Quote
Old 15.04.2009., 22:39   #3
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by timmy View Post
gejmeru mislim da se ti nisi ni rodio kad se ovo koristilo
hehe,znam da se tad nisam ni rodio,ma neki dan sam bio u garazi i nasao taj proc na ploci,imam jos jednu takvu plocu,samo ne znam dali na njoj ima proc,imam jos i 6 plocica EDO RAM-a
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 15.04.2009., 22:56   #4
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
mislim da negdje na tavanu imam jednu 286-icu (al ne radi) i jednu funkcionalnu 386-icu u kucistu spremnu za rad
maX is offline   Reply With Quote
Old 15.04.2009., 23:02   #5
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by maX View Post
mislim da negdje na tavanu imam jednu 286-icu (al ne radi) i jednu funkcionalnu 386-icu u kucistu spremnu za rad
ajd poslikaj to ako nije problem
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 15.04.2009., 23:11   #6
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
Imam ja negdje dva prapovijesna laptopa (crno-bijeli ekrani) znam da je na jednom laptopu intelov proc 25MHz,jedan od njih radi i skroz je ispravan a na drugom je polupan display
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 00:10   #7
Quake
Registered User
 
Quake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Požega
Posts: 288
Najstarije sto imam kod sebe... hmm, Phenom II? ne drzim takve stvari, ne smatram ih kao nekom vrijednoscu...
Quake is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 10:17   #8
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Najstarije od ploča i procesora mi je slot1, ali zato čuvam ovo funkcionalno đubre... skoro pa hladno oružje




ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 12:20   #9
xTreme GaMeR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: SB,Croatia
Posts: 116
imam i ja jedan slot1 proc i ploču,a imam negdje i pentium1 100MHz,onaj sa turbo modom kad stisnes turbo dugme bude 133MHz

Last edited by xTreme GaMeR; 16.04.2009. at 12:48.
xTreme GaMeR is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 14:03   #10
Mortal
Registered User
 
Mortal's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Opatija - Umag
Posts: 30
Meni 486. još radi u firmi. sve što sam napravio sam dodao pločicu edo rama i stavio cdrom.
Mortal is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 14:16   #11
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 634
Trenutno najstarije...socket A roba...i jedan Quantum Fireball disk od 2GB te PCI kartica S3 Virge...prvi CPU i MBO koje sam imao bili su Duron 800 i Luckystar K7VAT ploča sa 512MB rama...
Razer is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 14:24   #12
Pupo
Registered User
Pupo's PC
 
Pupo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vallis Aurea
Posts: 261
A jeste svi rano počeli sa kompovima, mene stid napisat što mi je bio prvi komp koliko sam kasno krenio.
Willy 1.7, Matsonic MS9307C, GF2 MX400, 256mb geila, 40gb maxtor...
__________________
OC Team Croatia crew

Pupo is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 15:59   #13
Quake
Registered User
 
Quake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Požega
Posts: 288
Moj prvi komp kojeg sam ja sastavljao je bio Abit NF7-S v2.0, AMD Athlon 2500+ Mobile, HIS x700 IceQ, 2x256MB DDR PQI, Tagan 330w i neki LCD monitor 15''... To sam si sam kupio
A bas prvi komp je bio Intelov 166MHz, pila
Quake is offline   Reply With Quote
Old 16.04.2009., 16:21   #14
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
neda mi se sad to sa tavana izvlacit i slikat...

inace, prvi komp na kojem sam se bio igrao je bila 386-ica, pa nakon toga celeron 300A, 2x16MB ram, Trident 3D s 4MB, 4.3GB WD hard (jos uvijek ga imam, ali je poluispravan, s bad sectorima ) i 14'' Belinea monitor
onda sam i prvi puta bio kupio polovnu graficku, Voodoo Rush 4MB te ubacio u tu konfu

nakon toga sam dobio novi komp:
Duron 700MHz
neka matsonic ploca
2x32MB PC100 memorija (mislim da jos uvijek tu memu imam )
Inno 3D GeForce 2MX 200 32MB (i tu graficku jos imam, prosla nekoliko vlasnika nakon mene i opet mi se igrom slucaja vratila )
20GB Seagate 5400rpm hard
i ne sjecam se optike, najprije je bio Acerov 32x CD-rom ja mislim, a za rodjendan sam bio dobio Samsungovu CD przilicu 24x10x40 (onda je bila kostala preko 1000kn)
15'' ViewPoint CRT monitor (jos uvijek ga imam)

ovo je bio zadnji komp koji su mi starci financirali
nakon toga sam sve dalje sam kupovao, a uslijedila je Asus A7N8X, 2600+ TbredB, 2x256MB Ram i Radeon 9100 pa onda dalje masovna promjena ploca, procesora, grafickih...
maX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2008-2020, OC Team Croatia | All rights reserved