![]() |
![]() |
#1 |
Registered User
|
Otključavanje 4. jezgre na triple-core procesorima
Otključavanje 4. jezgre na triple-core procesorima se može napravit (kolko ja znam) samo na AMD Phenomima X3 710 i 720BE,ali samo uz Biostar 790GX ili Asrock 790GX maticnu i još neke,probano je na Asus 790GX ploci,ali ne ide.Kada se otključa četvrta jezgra,navodno bude nesto losije stabilna od ostale tri,ali se to da srediti uz malo voltaže...Ovo je po meni VRLO isplativo i dobijes quad-core za manje novaca (samo ga trebas otkljucat da bi bio quad hehe)
Evo link,ovdje je otkljucana četvrta jezgra na phenomu x3: http://www.tomshardware.co.uk/forum/...21_10_250.html Last edited by xTreme GaMeR; 05.04.2009. at 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Nije stvar u ploci, vec je stvar u procesoru. _SKORO_ na svim plocama se moze otkljucati, ali tek sa starijim revizijama BIOS-a, jer je AMD rekao da se to otkljucavanje mora prekinuti... Ima na XS-u par linkova, ali posto je pao, tj. nadograduje se nista...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Registered User
|
AMD će isključiti tu opciju jer im to nikako ne ide u prilog, prvenstveno zbog toga jer kupci nemaju potrebe za skupljim modelima, pa je AMD osuđen na lošu prodaju snažnijih modela pa samim time i manje prihode. No svejedno, korisnici se ne bune
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ajde onda objasni koji je jaci model od 720?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Quote:
A kako pod jace si mislio 920, 940 kada to ni nisu DDR3... Znaci usporedujes ddr2 i ddr3... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Možda se nisam dobro izrazio, ali mislim da bi trebao shvatiti da zaključavanjem ove opcije AMD tjera (neke) kupce koji bi inače kupili srednju klasu da kupe višu, te samim time AMD zarađuje. A pošto 720 podržava i DDR3 i DDR2, nije ga pogrešno bacati u isti koš sa 920 i 940. :amen:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
AMD jedino more napraviti sranje ako fizički zaključa sve modele koji se trenutačno daju otključati. Sad kolko im je to pametno, jer im upravo ti modeli donose najviše zarade, prosudi sam. Kaj se tiče samog "zaključavanja", AMD nema ništ s tim (osim kaj nudi modele s mogućnošću otključavanja
![]() E sad niko ne tjera vlasnike tih ploča da koriste baš taj BIOS; prozvođači ploča su izdali nove BIOSe, ali nisu povukli, niti budu, one s kojima se daju otključati jezgra i cache. Tak da nema mjesta za paniku, jer da je AMD tolko zagrižen za svim tim onemogućavanjem otključavanja, najprije bi s tržišta povukli sve preostale modele, a onda bi i proizvođači ploča stavili na raspolaganje isključivo one BIOSe s kojima se ne da ništ otključati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Sve to stoji, ali oni žele zaključati tu opciju budućim korisnicima, ne sadašnjima (valjda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Quote:
Tak jasno. Zato i velim da je AMDu tolko do svog toga zaključavanja riješili bi sve još u samoj proizvodnji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
AMD-u bi najbolje bilo da triple-core procove proizvede sa tri jergre i gotovo,znaci na procu nece bit 4 jezgre i da je ta 4. jezgra zakljucana...ja iskreno nebi zelio da bude tako,zato sto se ovako puno lakse dodje do quad masine,za manje para! npr. da jedan quad dodje cca 1500kn,kupis za cca 1000kn AMD 710 ili 720BE,otkljucas ga,a za onih ostalih 500tinjak kuna kojih ti je ostalo ako si ustedio 1500kn se kupi neka fina memorija i koje kakve điđe-miđe...ovo sa otkjucavanjem je po meni nesta najisplativije,ne samo za proceve
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ovi danasnji trojezgreni procesori su zapravo cetverojezgreni kojima 4. jezgra nije ispravna i tako ga prodaju kao X3. Oni koji produ testiranja budu X4... Uskoro ce biti i X2, koliko sam citao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|