OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Hardware > Procesori

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09.03.2009., 11:20   #1
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
Poliranje K6 procesora

odlucio sam se za vjezbu ispolirat amd k6 prcesor,medutim grebo sam malo povrsinu i nisam uspio doc do bakrenog sloja.

dali je moguce da oni nemaju bakreni sloj??

evo i slika



benko is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 11:36   #2
Pupo
Registered User
Pupo's PC
 
Pupo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vallis Aurea
Posts: 261
Vrlo vjerojatno da imaju aluminijski. Mogao si još neki stariji procesor probat

@edit A i slabo si to zadero, malo žešće treba

eo ja sam jednog pentium 4 sada prbao i treba skinuti dosta materijala da se dođe do bakra.


dosta su loše slike al opet se vidi

No ja se nebi igrao s proceosrom.
__________________
OC Team Croatia crew


Last edited by Pupo; 09.03.2009. at 11:48.
Pupo is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 11:37   #3
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
pa ovoga ak unistim nikom nista ali ak quada unistim......
benko is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 11:43   #4
LUXX
Registered User
 
LUXX's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Križevci
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by benko View Post
pa ovoga ak unistim nikom nista ali ak quada unistim......
ma nemre? ni?t uni?tit poliranjem.
Ok ak ide? "polirat" brusilicom mo?da :mrtav:
Mo?e? ga samo krivo polirat pa ti nebude ravan i hladnjak ne sjeda kak treba na proc
LUXX is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 11:44   #5
Bullet
Registered User
 
Bullet's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dubrovnik
Posts: 272
Neznam odkud ti uopće ideja da tako grebeš po procesoru al samo se nadam da to nije neka tvoja metoda da ispoliraš i kvada. Kao što Pupo reče, moguće da imaju samo AL dio... Radije napiši svoj postupak poliranja pa te ispravimo gdje griješiš u svojoj teoriji, jer kako si krenuo.. neće na dobro
Bullet is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 11:46   #6
Pupo
Registered User
Pupo's PC
 
Pupo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vallis Aurea
Posts: 261
Pa nije valjda glupav da je i?ao tako polirat, to je samo htio vidjeti materijali!
__________________
OC Team Croatia crew

Pupo is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 11:47   #7
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
ja sam samo povuko sa serafcigerom par puta jer mi tata reko da uopce nemaju cu dio ja naravno njemu nisam vjerovo pa sam pogledo, ali izgleda zajebo sam se
benko is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 12:06   #8
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
sta tata ti je isto neki overclocker?
reci mu nek se rega tu
maX is offline   Reply With Quote
Old 09.03.2009., 12:12   #9
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
nije,nije ali idemu poliranje i hardvarske stvari-bivsi mehanicar,limar...
benko is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:29   #10
Pupo
Registered User
Pupo's PC
 
Pupo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vallis Aurea
Posts: 261
lappani Q6600


__________________
OC Team Croatia crew

Pupo is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:33   #11
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
sta je ovo,vide mu se i jezgre.
benko is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:35   #12
Bullet
Registered User
 
Bullet's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dubrovnik
Posts: 272
Q6600 bez HSa npr?
Bullet is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:35   #13
Pupo
Registered User
Pupo's PC
 
Pupo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vallis Aurea
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by benko View Post
sta je ovo,vide mu se i jezgre.
Uklonjen je HS, tj. malo je ?e?će lappan. Eo da nije zajebancija link na XS

http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=200658
__________________
OC Team Croatia crew

Pupo is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:38   #14
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
nes sam cito da kad bi na i7maknuo HS da mozes bacit procu
benko is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:40   #15
Bullet
Registered User
 
Bullet's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dubrovnik
Posts: 272
Upravo tako, pođeš li skidat HS povuć ćeš i jezgre za njim. Mada mislim da je netko uspio dići.. naravno, uz mukotrpno i oprezno poliranje.
Bullet is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:42   #16
Pupo
Registered User
Pupo's PC
 
Pupo's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vallis Aurea
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by Bullet View Post
Upravo tako, pođe? li skidat HS povuć će? i jezgre za njim. Mada mislim da je netko uspio dići.. naravno, uz mukotrpno i oprezno poliranje.
Nije dignut već uklonjen, zato su ga i uspjeli maknut!
__________________
OC Team Croatia crew

Pupo is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 00:45   #17
Bullet
Registered User
 
Bullet's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dubrovnik
Posts: 272
Oprosti na krivom izrazu, you've got the point
Bullet is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 10:45   #18
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
sta da onda probam ispolirat ovo,barem da poravnam AL sloj??

daj mi recite dok polirate jer vucete sam u jednom smjeru ili idete gore-dole?

Last edited by benko; 10.03.2009. at 12:58.
benko is offline   Reply With Quote
Old 10.03.2009., 23:26   #19
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
molio bih vas da ukratko opisete postupak poliranja, naime gledao sam par videa i nigdje nisu namocili bruspapir(ili sta vec treba namocit) a znam da mi je netko nes prico da treba namocit radi manjeg trenja.
benko is offline   Reply With Quote
Old 11.03.2009., 00:45   #20
Quake
Registered User
 
Quake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Požega
Posts: 288
Ne treba ga namociti... Treba samo kada se polira,znaci za ono finije,ali to samo ako hoces zrcalo od hladnjaka
Quake is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2008-2020, OC Team Croatia | All rights reserved