OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Hardware > Procesori

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25.02.2009., 22:03   #21
Quake
Registered User
 
Quake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Požega
Posts: 288
Deneb? Pa ne znam, morao bih malo pregledati... ali MSRP cijenom od 175$ ne bi trebao biti puno,negdje oko 1300kn max kod nas s pdv-om
Quake is offline   Reply With Quote
Old 02.03.2009., 15:21   #22
Chupa
Registered User
 
Chupa's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Pozega/Osijek
Posts: 5
jel mi može netko objasniti kako funkcionira ova AMD-ova platforma Dragon? zašto i kako daje bolje performanse, ili je to samo marketinški trik? i nemojte mi reć da googlam, jer sam našao samo neke reklame, ništa konkretno, ako netko zna neki link u vezi toga nek mi pošalje, to me sad baš zanima jer možda planiram uzeti phenom II, čini mi se dosta isplativiji...
__________________
Let it all go, fear, doubt and disbelief, free your mind.
Chupa is offline   Reply With Quote
Old 02.03.2009., 15:46   #23
Quake
Registered User
 
Quake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Požega
Posts: 288
Vidi i chupa je na forumu

Dragon platforma ti se sastoji od AMD-ovog procesora,graficke i maticne. Ukratko to je to, jedino sto je dobro je koristiti procesor i maticnu baziranu na AMD cipsetu koji omogucuje koristenje AOD-a (program za OC-anje AMD procesora) jer uvelike olaksava ''leteci'' OC. Bitno je koji SB maticna koristi, jer stariji SB nije podrzan... Isto tako
SB700 i SB750 donose nesto veci OC nego li SB600... E sada da li ces uz to koristiti i AMD,tj. ATI graficku svejedno,neki veci OC s grafom neces postici ako je koristis s Dragon platformom...

Sutra ce mi stici AM3 platforma,pa se malo strpi i vidi reze ako te bas zanimaju...
Quake is offline   Reply With Quote
Old 02.03.2009., 17:20   #24
Chupa
Registered User
 
Chupa's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Pozega/Osijek
Posts: 5
da, znam, treba kao Phenom II, 790GX Chipset i HD 4800 grafička, ali nije mi bilo jasno šta onda s tim... dobro, hvala, kad isprobaš AM3 javi dojmove
__________________
Let it all go, fear, doubt and disbelief, free your mind.
Chupa is offline   Reply With Quote
Old 02.03.2009., 19:20   #25
Quake
Registered User
 
Quake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Požega
Posts: 288
Ne mora biti 790GX... Moze i FX,nije bitno... Bitan je SB... I bilo koja grafa iz hd 4xx0 obitelji i naravno PII

S novim SB-om se dobije veci OC i to svjedoce brojne OC sesije na XS forumu... Nisam ni sam citao nista previse,ali koliko sam skuzio jedan pin na Phenom procesoru je iskljucivo namijenjen tome SB-u i koristenju AOD programa... Prilikom koristenja SB 700/750 i starijih procesora (phenom B2/B3 revizija) donosi nekoliko stotina MHz vece OC rezultate negoli SB600...

Osim toga,SB600 je imao par USB bugova koje je SB700 popravio, dok SB750 donosi RAID 5 podrsku i AOD OC podrsku... Uostalom evo sto kazu za SB600

Quote:
The major downsides of SB600 according to user consensus are:

a) RAID errors and erratic functioning in RAID 0/1, specifically on Vista 64-bit.
b) AHCI not working properly so SATA drives nearly always are running in IDE UDMA 6 mode.
c) HDD and ODD SATA/IDE combinations on many motherboards may not function correctly or not function at all due to SB600 problems which are not remedied in the BIOS releases although could be.
d) Lower USB and HDD performances in general.
e) A clock generator bug which means it will induce erratic overclocking behaviour every 9/10 attempts and limit the processor overclock somewhat substantially with the known "poor overclockers". The cause is very likely on-die PLL's falling out of the required phase synchronization window parameters.
f) For the same reasons, poor and/or limited HT overclocking.

Last edited by Razer; 06.03.2009. at 16:09.
Quake is offline   Reply With Quote
Old 25.03.2009., 13:27   #26
Sphinx
Registered User
 
Sphinx's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Zadar
Posts: 45
Koja je razlika izmedu phenom 2 x3 710 i 720 ? Znam da je razlika 200kn, 200mhz i otkljucan multiplier kod 720 . Sad me zanima koliki je maksimalni multiplier kod 720, a koliki kod 710 ? Probao sam googlati, i traziti na amdovoj stranici, ali bezuspjesno. Tamo samo pise da 720 je black edition, a 710 nije. Zna tko ?
__________________
Burn the heretic. Kill the mutant. Purge the unclean.
Sphinx is offline   Reply With Quote
Old 25.03.2009., 13:33   #27
McG
Registered User
McG's PC
 
McG's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Varaždin
Posts: 210
720 je Black Edition i ima otključani množitelj (od 14x pa nadalje) i određene verzije tog modela nude mogućnost otključavanja četvrte jezgre, tak da na kraju dobiš Phenom II 920. Kod Phenom II 710 modela množitelj je zaključan na 13x i ide samo prema dolje, dok najveći množitelj za 720 iznosi (ako se ne varam) 18x. Možda BIOS/ploča nudi i više, ali to tak i tak ništ ne znači ako procesor nije u stanju stabilno raditi s takvim množiteljima ili ako ploča nije u stanju bootati.
McG is offline   Reply With Quote
Old 25.03.2009., 13:37   #28
Sphinx
Registered User
 
Sphinx's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Zadar
Posts: 45
Hvala, to me zanimalo, jer planiram uzet neki od ta dva procesora i novu plocu, pa gledam sto mi je isplativije. A ako za tih 200kn dobijem sve to, onda cu se potrudit i skupljat malo vise .
__________________
Burn the heretic. Kill the mutant. Purge the unclean.
Sphinx is offline   Reply With Quote
Old 25.03.2009., 13:40   #29
McG
Registered User
McG's PC
 
McG's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Varaždin
Posts: 210
Samo kaj ti niko ne garantira da budeš otključal sve četiri jezgre 720 modela, jer su samo određene revizije proizvedene u određenim tjednima krajem prošle i početkom ove godine imale, tj. imaju tu mogućnost. Sve u svemu trebaš znati točno koji tjedan proizvodnje omogućuje otključavanje svih jezgri, jer u dućanu je njima totalno svejedno dok god ti prodaju i zarade.
McG is offline   Reply With Quote
Old 25.03.2009., 13:42   #30
Sphinx
Registered User
 
Sphinx's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Zadar
Posts: 45
To znam, cuo sam da su procesori proizvedeni cini mi se pocetkom godine, dobri i da se otkljucat cetvrta jezgra, dok su oni iz 2008 losi, tj. za losom cetvrtom jezgrom koja se nemoze otkljucat. Neznam tocno, ali tako nekako je bilo. Nije mi toliko vazna ta cetvrta jezgra, koliko otkljucani multiplier
__________________
Burn the heretic. Kill the mutant. Purge the unclean.
Sphinx is offline   Reply With Quote
Old 25.03.2009., 13:46   #31
Razer
Registered User
Razer's PC
 
Razer's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Varaždin
Posts: 634
Pogledaj si ovu temu na XS-u, u vezi steppinga procesora koji se otključavaju na sve četiri jezgre...
Razer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2008-2020, OC Team Croatia | All rights reserved