![]() |
![]() |
#1 |
Registered User
|
Intel "Ivy Bridge" overclocking thread
Stavio sam ovo u temu u Overclockingu na PCE, no i ovdje budem napisao dojmove overclockinga na Ivy Bridgeu nakon dugo vremena
![]() Nakon što je Pupin 2500K iznenadno vrisnuo na sveopće iznenađenje, reklamacijom je dobio i5 3570K. Novih 2500K procesora u Hrvatskoj vjerojatno ima na kapaljku (pretpostavljam). Bilo kako bilo, procesor je završio kod mene na kraćem testiranju dok njegov vlasnik ne dođe po njega ![]() Tokom popodneva sam ga stavio u matičnu ploču i napravio brzinski test na 4.2GHz. U BIOS-u sam jednostavno podesio fiksnih 1.1v i LLC na High. To je rezultiralo naponom od ono 1.065v pod opterećenjem. Odlučio sam se strpit dok sunce i vrućina ne popusti-do sada ![]() Prime95 testiranje još traje, no ne vidim neke simptome nestabilnosti dok ovo pišem. Prije svega da navedem konfiguraciju:
![]() Kao što je kolega zvonac spomenuo u stranici prije, čini se da su procesori s Costa Rice solidni. Ne griju se pretjerano, a i nisu žedni napona do određene mjere naravno. Kao što možete vidjeti iz SS-ova, temperature su u sasvim urednim granicama-najtoplija jezgra na 64C (i ne raste već sat vremena), doduše uz otvoren prozor. Hlađenno Venomousom X i Corsairovim SP120 ventilatorom. AIDA64: ![]() Zahvaljujući solidnoj brzini memorije uočavamo i lijepe brojke u Aida64 Memory Benchmarku. AiSuite postavke: ![]() ![]() Ploča je već "vremešna" P8P67 Pro, no ponaša se i radi kao velika. Čak ne bih dvojio da kažem kako se solidno "špana" sa Maximus V Gene koju sam imao nedavno. Prije ovog Prime95 torture batcha, bacio sam i brzinsku probu na nešto višem naponu -1.2v, odnosno 1.176v u loadu. Povećanje napona procesora i dizanje LLC-a na Ultra High dobio sam solidan skok u frekvenciji - 4700MHz. Pa evo i brzinskog Prime95 testa i postavki: Prime95: ![]() Aisuite postavke: ![]() Izvrtio sam i AIDA64 s memorijom na 2200MHz CL10: ![]() Eto to bi bilo to za večeras, sutra bi temperature trebale dodatno pasti, a ubacit ću i Deltu na procesor, pa probati i brzine 4800MHz+ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Fino fino, sviđa mi se ovih 4.4 na 1.065, to mu je vjerojatno suđeno za 24/7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |