OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Overclocking > Overclocking > Volt modovi

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05.12.2008., 21:41   #1
skydec
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Koprivnica
Posts: 33
Slot1 vmod

Treba prekinuti navedene pinove. Prvi i zadnji sa svake strane je označen. Ako nisu označeni A je prednja strana, B je stražnja strana. Pin A1 je s ljeve strane, na 2/3 je pregrada na desno je pin A121. Ako se okrene kartica s ljeva je b121, na 1/3 je pregrada, s desna je b1.

2.2v - A121,A119,B119
2.4v - A121,A120,B119
2.6v - A121,B119
2.8v - A121,A119,A120

Forum navode da 2.6v nije poželjna voltaža a 2.8v se nebi uopće smjelo puštati na proc.
Kao najbolji način izolacije pinova se navodi lak za nokte kojem je potrebno 24h da se dobro osuši a ako ga se želi maknuti koristi se aceton.
skydec is offline   Reply With Quote
Old 07.12.2008., 13:18   #2
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Isprobao 2.6V mod na svom 300A, prije toga nije htio preko 380, a nakon se zaustavio na 504 (ali nestabilno). Sumnjam u matičnu, jer memorija ide, a i proc bi s tom voltažom trebao još ići

Fale mi samo 2 sec da te prestignem u SuperPIu 1M
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 07.12.2008., 15:12   #3
skydec
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Koprivnica
Posts: 33
Ja sam prvo stavil na 300A 2.6v ali mi se nije sviđalo pa sam stavil na 2.4v. Probaj smanjiti voltažu na 2.4v možda se stabilizira na 105fsb, ja sam hladil s vodenim pa je možda zato bil stabilniji. Sa Covington 300 sam dobil puno bole rezultate na 2.6v.
Kolko sam zaključil ako se digne voltaža za spi1m i pifast ne dobije se nikaj posebno, tak su mi i prije radili sa jakim hlađenjem ali se dosta dobije na stabilnosti pa spi32m prođe na istoj frekvenciji ko i spi1m. Evo 'cel 300' i 'cel 300A' imam prvo mjesto u spi32m.
skydec is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2008., 00:02   #4
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by skydec View Post
Probaj smanjiti voltažu na 2.4v možda se stabilizira na 105fsb
Smanjio sam, ali ne dobivam ništa bolje rezultate. Generator ima opcije 100,103 i onda skače na 112 FSB-a.
Što se tiče hlađenja, koristim primitivnu ali učinkovitu metodu -> širom otvoren prozor + par ventilatora rade čuda sada kad je vani ispod nule :rofl:
Sa Celeronom 400 sam prvi u sPI-u, wPrimeu32 i Pifastu.
Nemam ni jednog Covingtona pa ne znam kako se oni ponašaju.

Tom's hardware navodi konzervativnije modove, od 2-2,3 V ako nekome zatreba: LINK
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2008., 00:17   #5
maX
Registered User
 
maX's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Varazdin
Posts: 214
Quote:
Originally Posted by ThoRax View Post
Nemam ni jednog Covingtona pa ne znam kako se oni ponašaju.
ha?
sta ce ti proc bez L2 cachea? to sporo u 3 pm
maX is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2008., 00:24   #6
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by maX View Post
ha?
sta ce ti proc bez L2 cachea? to sporo u 3 pm
Za kolekciju treba imati dio povijesti doma... nije da ga baš planiram koristiti za svakodnevni rad. Ovaj cel 300A što ga trenuno mučim je moj prvi proc iz '98. Eh da sam onda znao što je klokanje...
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 10.12.2008., 17:34   #7
skydec
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Koprivnica
Posts: 33
Koga briga ke je spor. Glavno da daje hwpointe.
Ovi na TH vele 2.2v već prepuno. Ma da, š čim su oni to hladili ke im je 2.2v prepuno. A i ovaj 2.3v je teško složiti. Trebalo bi žice lemiti i gluposti delati da se na pin na koji proc ne daje struju dovede struja.
skydec is offline   Reply With Quote
Old 30.05.2009., 22:11   #8
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Skydec jel znaš možda za modove iznad 3 V? Nabavio sam ovog starčeka (Klamath jezgra), a njemu je radni napon 2.8 V...
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 31.05.2009., 02:43   #9
skydec
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Koprivnica
Posts: 33
Našel sam samo ovo:
Klamath
Here's the info:

Pins Listed as follows: Vid4->Vid3..->..Vid0
LA = Leave alone
C = Connect
Pin A121__Pin B119____Pin A119__Pin A120___Pin B120 VCC
LA_______LA_________LA_______C to A118__LA_______3.0V
LA_______C to A118___LA________LA_______LA_______3.2V
skydec is offline   Reply With Quote
Old 31.05.2009., 03:33   #10
skydec
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Koprivnica
Posts: 33
evo ona moja aplikacija ima do 3.5v
http://www.speedyshare.com/979359745.html
skydec is offline   Reply With Quote
Old 31.05.2009., 12:26   #11
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
E da, tvoja aplikacija... imam ju negdje na disku Zahvaljujem, budem probao...
ThoRax is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.