OC Team Croatia Forum  

Go Back   OC Team Croatia Forum > Overclocking > Hlađenje

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26.05.2009., 18:55   #1
dejan_bin_laden
Registered User
dejan_bin_laden's PC
 
dejan_bin_laden's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Osijek
Posts: 51
Koliki je protok vode (jačina pumpe?) potreban za hlađenje procesora?

da netrazim po google ak neko ima ordjinale vodeno jer uzo bi nesto u pet shopu pa za chilled water cooling pa me zanima neki minimum protok vode kroz pumpu.

znaci samo cpu bi se hladio, valjd sam bio jasan
dejan_bin_laden is offline   Reply With Quote
Old 26.05.2009., 23:43   #2
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Kolko ja znam nije bitan toliko protok koliko visina podizanja. Sve od 1 m naviše bi trebalo bit ok.
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 06.06.2009., 11:02   #3
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
da vas je nes pitam u vezi pumpa,dali postoji punpa kojoj se moze regulirat jacina protoka vode,recimo po noci mi treba tisnia a ne jaki protok vode dok kad bencham trebam velik protok vode.
benko is offline   Reply With Quote
Old 06.06.2009., 16:01   #4
Quake
Registered User
 
Quake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Požega
Posts: 288
Da, swiftech-ova, ali ne znam tocan naziv...
Quake is offline   Reply With Quote
Old 06.06.2009., 16:48   #5
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
MCP655 je ta na koju misliš... http://www.swiftech.com/products/mcp655.asp
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 06.06.2009., 21:51   #6
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
i na min protoku je gotovo necujna???

mislim sta ce mi vodeno ak je glasnije od zraka(barem u idle-u, za load nek se dere kolko hoce)

Last edited by benko; 06.06.2009. at 22:07.
benko is offline   Reply With Quote
Old 06.06.2009., 21:59   #7
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by benko View Post
i na min protoku je gotov necujna???

mislim sta ce mi vodeno ak je glasnije od zraka(barem u idle-u, za load nek se dere kolko hoce)
Gle, ja imam 3x120mm Glacialtecha na 1000 RPM-a na radijatoru i Eheimovu 1048 pumpu i nije ba? da se ne?to čuje, al opet nisam objektivan jer nisam neki noise freak
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 06.06.2009., 22:08   #8
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
ja ak bi uzimo isto bi iso na 3x120,sam kaj bi samo 1 radio po noci....

i jer bi stalo to vodeno unutar cosmosa??

hladio bi cpu+gpu+mbo(mozda)
radijator dovoljno velik da na njega idu 3x120
benko is offline   Reply With Quote
Old 07.06.2009., 11:05   #9
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
A ne znam, uzmi metar i baci se na mjerenje... Mislim, nema što ne stati, tak i tak unutar kućušta ide samo pumpa i eventualno rezervoar, a to će stati u bilo koje kućište.
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 07.06.2009., 11:08   #10
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
znaci hladnjak mora biti vani....
mozda bi ga nekak pricvrstio s unutarnje gornje starne..tam gdje ima 2x140mm kod cosmosa.....ako je to moguce
benko is offline   Reply With Quote
Old 07.06.2009., 12:27   #11
dejan_bin_laden
Registered User
dejan_bin_laden's PC
 
dejan_bin_laden's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Osijek
Posts: 51
Quote:
Originally Posted by ThoRax View Post
Kolko ja znam nije bitan toliko protok koliko visina podizanja. Sve od 1 m naviše bi trebalo bit ok.

hmm thx toraks , inace i kolega maks mi je nesto pomogao tj procitao sa kandalfove pumpice specs. pa sam nasao nesto slabiju alternativu pa cemo vidit.

pet shop, 120kn za ribice 7W 400L/h visina 0,7m ovako radi fino u kupatilu a za dalje cemo vidit, trebalo bi biti ok

na slici je ova jaka al su slicne fizicki http://www.swelluk.com/img/shop/orig...w-Jet-1700.jpg
dejan_bin_laden is offline   Reply With Quote
Old 07.06.2009., 12:33   #12
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by dejan_bin_laden View Post
pet shop, 120kn za ribice 7W 400L/h visina 0,7m ovako radi fino u kupatilu a za dalje cemo vidit, trebalo bi biti ok
Kad sam ja slagao vodeno svi su me savjetovali da izbjegavam te jeftine pumpe za ribice. Trebaš uzeti u obzir da to isprobavanje u kadi nema baš smisla jer tad pumpa radi bez loada (otpora), a kad u to uključiš blok, radijator itd. protok se uvelike smanjuje. Napiši iskustva kad složiš.

Quote:
Originally Posted by benko View Post
znaci hladnjak mora biti vani....
Naravno da mora biti vani, u tome i je poanta... Zamisli da svu tu toplinu izbacuje unutar kućišta
ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 07.06.2009., 16:06   #13
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
e vidis o tome nisam razmisljo....onda ako bi iso na vodemo montiro bi ga izvana

i morao bi maknut onu gornju plastiku....
benko is offline   Reply With Quote
Old 07.06.2009., 22:27   #14
ThoRax
Registered User
 
ThoRax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Zagreb
Posts: 90
Ne znam koliko kartica koristiš u PCI i sličnim slotovima, ali mislim da bi ti po dimenzijama kućišta i radijatora (cca 125x380) mogao stati ovdje:



Mislim, ako ti ne bi smetalo kablovinju koje izlazi iz kompa, bilo bi ga lakše montirati nego na vrh. Staviš metalne držače da ga distanciraju od kućišta i to je to
Nešto u ovom stilu:

ThoRax is offline   Reply With Quote
Old 08.06.2009., 10:22   #15
benko
Registered User
benko's PC
 
benko's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Zagreb
Posts: 294
nema pcie kartica osim 1 grafe

nezz to mi se ne svida...rade bi ga na vrhu....
bum vidio..jos trebam vidjet za shelne,jer idu one od autoa ili trebaju neke posebne kaj ne stete cijevi???
benko is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.